Eerste deelauto voor Gasselte en Kostvlies

Zaterdag heeft wethouder Henk Heijerman van de gemeente Aa en Hunze de eerste deelauto voor Gasselte en Kostvlies onthuld. Hij deed dit tijdens de Energie Informatiemarkt die in Gasselte werd gehouden. Het deelautoproject heeft de naam Crowdcar meegekregen. Daarmee zetten Gasselte en Kostvlies weer een stap in de verduurzaming.

deelauto

Foto via aaenhunze.nl 

Deelauto voor Gasselte en Kostvlies

De deelauto voor Gasselte en Kostvlies is een project van Plaatselijk Belang, Autoservice Doorten en de gemeente Aa en Hunze. Na een korte voorbereidingstijd heeft de werkgroep het hele concept opgezet en afgelopen zaterdag kunnen lanceren. Het initiatief is opgestart als tweejarige pilot om een verdere bijdrage te leveren aan verduurzaming in het dorp en om de leefbaarheid in het dorp positief te beïnvloeden. Daarnaast wordt de lokale ondernemer op deze manier ondersteund bij het verkennen van een duurzame toekomst voor het bedrijf.

Duurzaamheid hoog op de agenda staan

Wethouder Henk Heijerman is blij met dit initiatief: “De gemeente Aa en Hunze heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Daarom hebben wij onderzoek gedaan naar de behoefte aan deelmobiliteit in de gemeente. Op de enquête is enthousiast gereageerd en we hebben gezien dat in een veel dorpen (waaronder in Gasselte) veel behoefte is aan een deelautoconcept. Mooi dat wij een bijdrage kunnen leveren aan deze pilot. Ik hoop dat het een groot succes wordt en dat veel mensen gebruik gaan maken van de deelauto!”

Verkleint ecologische footprint

Het delen van een auto, ook wel carsharing genoemd, is de toekomst. Het verkleint de ecologische footprint en draagt bij aan een duurzame toekomst. Door een elektrische auto te delen kies je voor gebruik in plaats van bezit. En je kiest voor meer gebruikers. De gebruikers besparen op autokosten en heb je ten aanzien van onderhoud, verzekering en wegenbelasting niets meer te regelen. Bij Crowdcar delen de aangesloten gebruikers eenvoudig een elektrische auto via de app. Alles gaat via de smartphone, van reserveren tot afsluiten van de auto.

Meer informatie is te vinden op de website www.crowdcar.nl.

Bron: aaenhunze.nl

 

One Response to Eerste deelauto voor Gasselte en Kostvlies

  • Maak van de gemeente Aa en Hunze een Energiegemeente. Dat is niet moeilijk dat is gemakkelijk en levert veel inkomsten op voor de Gemeente. Een Zonnepark aangesloten op een Laadstation levert 70 cent per kWh op. Inkomsten met lokale Energie voor de Gemeente. Zon op Dak met Inductiekoken. Energiehuis met keuken zonder gas. Levert ook weer veel geld op. Deelauto laden met stroom van de Gemeente. Geld Geld Geld voor de Gemeente. Er is nog geen enkele Energiegemeente. Hoe kan dat????? Hoogezand heeft al 2 Energiewijken zonder gas. Ik heb al 10 jaar een Energiehuis zonder gas. Ik verhuur een Energiehuis zonder gas. Welke Gemeente wordt de eerste Energiegemeente van Nederland????? Misschien Aa en Hunze???? Dat zou mooi zijn. Als voorbeeld voor Nederlandse Gemeenten. Er is geen subsidie voor een pilot Energiewijk zonder gas. Kom kijken in Hoogezand en vraag subsidie aan voor een Energiewijk zonder gas. succes.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign