Eerste tankstation voor CNG en Groengas geopend in Nederweert

Vorige week donderdag opende PitPoint het eerste CNG/groengas vulpunt van Nederweert. De tanklocatie is te vinden onder de luifel van Total express aan de Randweg Zuid 7. De officiële eerste vertanking werd verricht door Taxi Geerets de Leeuw uit Ospel. De nieuwe tanklocatie zit voor het bedrijf, dat veel CNG-voertuigen in haar wagenpark heeft, op een gunstige locatie. Het is nu voor elke ondernemer in en om Nederweert met duurzaamheidsambities mogelijk om te kiezen voor CNG/Groengas. Maar niet alleen ondernemers kunnen hier tanken, iedereen met een CNG-auto kan de tank vullen in Nederweert.

Groengas

Foto via pitpoint.nl

Rijden op CNG/Groengas… wat is dat?

CNG staat voor Compressed Natural Gas. Ofwel: aardgas onder druk. Het is een schone en voordelige fossiele brandstof met een veel lagere uitstoot van fijnstof, NOx, en CO2. Wilt u nagenoeg CO2-neutraal rijden? Kies dan voor groengas. Het wordt gemaakt uit biogas, dat ontstaat bij vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest. U tankt CNG aan de pomp en PitPoint zet op verzoek, vervolgens de hoeveelheid CNG om naar groengas door middel van een groengas-certificaat.

CNG/Groengas tanken in Nederweert

Het nieuwe tankstation van PitPoint is alweer de tiende tanklocatie in de provincie Limburg waar CNG/groengas getankt kan worden. In juli van dit jaar opende PitPoint al een CNG/groengas vulpunt in Herten. Bij Sevenum/Venlo kan sinds januari van dit jaar LNG getankt worden bij een PitPoint LNG-vulpunt.

De nieuwste tanklocatie van PitPoint is gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg A2 (afslag 29, Nederweert). Op dit tankstation kan 24 uur per dag en zeven dagen in de week CNG/groengas worden getankt. Het tankstation accepteert gangbare betaalpassen zoals PIN, Maestro, Multi Tank Card, Travelcard, Total card, DKV, American Express, VISA en V-Pay.

Bron: www.pitpoint.nl

One Response to Eerste tankstation voor CNG en Groengas geopend in Nederweert

  • We gaan Elektrisch rijden. 6000 subsidie voor een elektrische auto. 6 km per kWh. een hectare produceert 1 miljoen kWh, 6 miljoen km. VW gaat EV bouwen voor 20.000 euro subsidie 6000 euro, 14.000 euro voor een VW elektrisch. rijden op de Zon met Zonneparken 6 miljoen km per hectare Zonnepanelen. SUPER.

Geef een reactie