Elektrische bussen, dertien nieuwe exemplaren voor Keolis

Deze maand zijn er nog eens 13 nieuwe, elektrische bussen van RRReis de weg op gegaan. Daarmee is de grootste elektrische busvloot van Europa, die rijdt in Gelderland en Overijssel, compleet. Het gaat om 13 elektrische 8,8 meter bussen van BYD met plaats voor 50 reizigers. De bussen bieden, net zoals de grote elektrisch aangedreven bussen, veel comfort en zijn voorzien van moderne voorzieningen voor reizigers, zoals wifi, usb-poorten, digitale informatieschermen en een elektrische rolstoelplank. De bussen rijden op diverse plaatsen in de regio IJssel-Vecht, zoals Barneveld, Dedemsvaart, ’T Harde, Coevorden, Twello en Scherpenzeel.

elektrische bussen

Foto via kreolis.nl 

Elektrische bussen

De grote elektrisch aangedreven bussen rijden inmiddels een half jaar in de regio en de voordelen die dit heeft op de leefomgeving zijn inmiddels duidelijk merkbaar. Begin deze maand werd de grens van 10 miljoen elektrische kilometers bereikt. Daarmee heeft RRReis, sinds de start op 13 december 2020, ruim 3 miljoen liter diesel bespaard. In vergelijking met de oude situatie met dieselbussen zouden er jaarlijks ongeveer 275.000 bomen nodig zijn geweest om de CO2-uitstoot te compenseren. Met de komst van de 13 nieuwe elektrische, fossiele brandstofvrije, bussen neemt het aantal elektrische kilometers alleen nog maar toe. Daarnaast zijn de bussen aanzienlijk stiller, wat zorgt voor minder geluidsoverlast op busroutes in de regio.

Bron: keolis.nl

elektrische bussen

 

One Response to Elektrische bussen, dertien nieuwe exemplaren voor Keolis

  • Elektrische bussen opladen met stroom van regionale Zonneparken. Inkomsten voor de Regio met productie schone stroom door Zonneparken aangesloten op een Laadstation voor Elektrische Bussen.
    waarom is dat er nog niet?

Geef een antwoord

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign