Eneco stopt verkoop grijze stroom aan Nederlandse zakelijke klanten

Vanaf maandag levert Eneco in Nederland alleen nog groene stroom aan nieuwe zakelijke klanten, of bestaande klanten die hun contract willen verlengen. Bedrijfsmatige klanten die grijze stroom willen (stroom van niet-duurzame bronnen) kunnen die niet langer bij Eneco betrekken. Met bestaande bedrijfsmatige klanten die nog gebruik maken van grijze stroom wordt overlegd hoe zij zo snel als mogelijk kunnen overstappen naar groene stroom. Consumenten en klein-zakelijke gebruikers hebben bij de energiemaatschappij al sinds 2011 groene stroom.

zakelijke

Foto via nieuws.eneco.nl 

Dick Velings, directeur van alle zakelijke activiteiten van Eneco in Nederland, zegt:

“Dit is een grote en impactvolle stap op weg naar een duurzame toekomst. Het is niet alleen noodzakelijk om deze stap te zetten, wij geloven ook dat de zakelijke energiemarkt er aan toe is om de energietransitie te versnellen door afscheid te nemen van grijze stroom. Zoals ook in onze nieuwe reclamespot te zien is: wij verwelkomen bedrijven die samen met de energiemaatschappij voor duurzaam gaan”.

Alle zakelijke klanten op groene stroom

Met dit besluit verwacht de energiemaatschappij al rond 2026 alle Nederlandse zakelijke klanten op groene stroom te hebben, vier jaar eerder dan als doel werd opgenomen in het verleden jaar gepresenteerde One Planet Plan. Het Eneco One Planet Plan richt zich op het klimaatneutraal maken van de onderneming en het energieverbruik van haar klanten in 2035.

Duurzaam groen

De zakelijke klanten die de energiemaatschappij vanaf nu contracteert worden voorzien van de producten Europese wind, Nederlandse wind of Nederlandse zonne-energie. De maatschappelijke meerwaarde van deze producten overstijgt inmiddels duidelijk de beperkte meerprijs. Dit besluit sluit aan op de nieuwe positionering en reclamecampagne van Eneco. Zakelijke klanten op groene stroom? We doen het nu.

Bron: nieuws.eneco.nl

 

One Response to Eneco stopt verkoop grijze stroom aan Nederlandse zakelijke klanten

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign