Energieke start Hansa Green Tour 2018 op Schiphol

Provincie Noord-Holland zwaait duurzame delegatie uit

Op woensdag 6 juni start de 9e editie van de jaarlijkse Hansa Green Tour. Meer dan 25 ondernemers rijden per elektrisch, hybride of groengasvoertuig van Amsterdam naar het duurzame eiland Æro in Denemarken. De start van het evenement is bij kantoorgebouw The Base op Schiphol CBD.

Jack van der Hoek, gedeputeerde duurzaamheid van de provincie Noord-Holland, zwaait de ondernemers uit en zal ook twee dagen deelnemen aan de tour. “Het is belangrijk dat ondernemers zich actief inzetten op het gebied van duurzame technologie en hernieuwbare energie. Deze ondernemers doen dat. De tour inspireert door duurzame initiatieven te laten zien en mensen bij elkaar te brengen. En wie weet komen daar weer mooie nieuwe samenwerkingen uit.”

Hansa Green Tour

Inspireren tot duurzaamheid

Roel Swierenga, voorzitter en organisator van de Hansa Green Tour: “Met onze Hansa Green Tours rijden we met elektrische, waterstof en groengas auto’s door de ‘Hanze’ regio in Noord-Europa om inspirerende duurzame initiatieven te bezoeken en te netwerken met Duitse en Deense partners. Met deze 9e editie starten we in Amsterdam met duurzame initiatieven op Schiphol met o.a. een bezoek aan de energieopwekkende busterminal. Schiphol is in Europa koploper op het gebied van elektrische mobiliteit met de vele elektrische taxi’s, de grootste vloot elektrische bussen en innovatieve snellaadinfrastructuur. Daar kunnen andere luchthavens in Europa een voorbeeld aan nemen”.

Wim Kranenburg, manager Strategy Office van Schiphol Real Estate: ‘We zijn er trots op dat de Hansa Green Tour vanaf Schiphol start. Om te verduurzamen is samenwerken ontzettend belangrijk. Op Schiphol doen we dat met al onze partners. Wij willen onze algemene duurzaamheidsdoelstellingen vertalen naar concrete actie op het gebied van energieverbruik, circulariteit en een gezonde werkomgeving. Zo is onlangs ons volledig circulaire gebouwde Mortuarium opgeleverd en zetten we samen met huurders in op de ontwikkeling van gebouwen die niet energie verbruiken maar juist energie gaan leveren. De Hansa Green Tour symboliseert onze uitgangspunten op een mooie manier door samen kennis op te doen’.

Na de start op Schiphol rijden de duurzame ondernemers naar Home Center Wolvega waar meer stroom wordt opgewekt dan nodig is en dit overschot gratis ter beschikking wordt gesteld aan rijders van elektrische voertuigen middels 72 oplaadpunten (het grootste oplaadplein van Nederland). Vervolgens rijdt de delegatie door naar Groningen, Duitsland en Denemarken.

Eco Challenge

De deelnemers verzamelen zich vroeg in de ochtend op woensdag 5 juni op de Square bij The Base op Schiphol. De deelnemer die de hele route weet te rijden met de kleinste CO2-voetafdruk of de grootste CO2-reductie per voertuig weet te realiseren, wordt de ‘Sustainable Mobility Hero’ van het evenement.

Kijk voor meer informatie over Hansa Green Tour op www.hansagreentour.com

 

Geef een reactie