Frituurpan stuk, kortsluiting in je föhn of verf over? Lever het in bij de recyclekraam!

Struikelt u in de gang ook altijd over die doos met oude snoeren en versleten pannen, ligt er in de badkamer nog een elektrische tandenborstel die het al jaren niet meer doet en denkt u: “Waar kan ik dit kwijt?”. U kunt deze spullen inleveren bij de milieustraat. Maar omdat deze spullen zo klein zijn belanden ze toch vaak bij het restafval. En dat is jammer! Want als u ze bij de recyclekraam inlevert, kunnen wij ze recyclen.

recyclekraam

De recyclekraam

Vanaf 7 maart 2019 kunt u klein grof afval heel eenvoudig iedere donderdag afgeven bij ‘De Recyclekraam’. Van 9.00 tot 11.00 uur staat de kraam op parkeerterrein Voorhof in Nagele en van 13.00 tot 15.00 uur op parkeerterrein Breestraat (vlakbij de glasbakken) in Marknesse. De proef met de recyclekraam duurt een half jaar. Op basis van de uitkomsten en evaluatie van deze proef wordt gekeken naar een mogelijk vervolg.

Wat kunt u inleveren?

Bij de recyclekraam kunt u frituurvet of –olie, piepschuim, textiel, hard plastic, klein chemisch afval, kleine elektrische apparaten, klein hout, klein metaal, klein puin en klein afval zoals batterijen, lampen en mobieltjes afgeven. Let op: De spullen die u komt inleveren moeten in één boodschappenkrat of –tas passen of makkelijk door één persoon te dragen zijn.

180 kilometer rijden op 8 liter frituurvet

Uw grof afval vormt de basis voor nieuwe producten. Meer dan 70% van het afval dat HVC inzamelt, wordt hergebruikt. Zo kan je 180 kilometer rijden op 8 liter oude olie of frituurvet en worden er van het ingeleverde metaal weer nieuwe fietsen gemaakt. Daarom is het zo belangrijk dat u uw grof afval naar de Recyclekraam of de milieustraat brengt, alleen dan kan het gerecycled worden!

Waarom is beter afval scheiden nodig?

In 2020 moet driekwart van het afval gescheiden zijn. Zo mag het aantal kilo restafval in 2020 nog maar 100 kilo per persoon per jaar zijn. Een groot deel van het restafval bestaat op dit moment nog uit materialen die straks bij de Recyclekraam ingeleverd mogen worden. Door dit afval beter te scheiden daalt het gewicht van ons restafval en kunnen meer grondstoffen worden hergebruikt als basismateriaal voor nieuwe producten.

Gratis tas

Begin alvast met de voorjaarsschoonmaak. Een frisse start voor uw kastjes en een nieuwe start voor de spullen die u inlevert. Houd uw brievenbus in de gaten, binnenkort ontvangt u een flyer met meer informatie over de recyclekraam. Lever deze bon in bij uw eerste bezoek aan de recyclekraam en ontvang een gratis tas om uw spullen voor het volgende bezoek in te verzamelen.

Bron: www.hvcgroep.nl

 

One Response to Frituurpan stuk, kortsluiting in je föhn of verf over? Lever het in bij de recyclekraam!

  • Voor het jaar 2021 heb ik als voornemen om beter te worden met afval scheiden. Ik ben begonnen papier te verzamelen en ik heb al een lading oud metaal weggebracht. Ik wist niet dat je op frituurvet kon autorijden, wat gaaf! Ik heb zelf geen frituurpan, maar als ik er een had dan was ik dit ook zeker gaan verzamelen.

Geef een reactie