Geld lenen voor een energiezuinige verbouwing

Ben je binnenkort van plan om jouw woning energiezuinig te verbouwen, maar beschik je niet over de financiële middelen om dit te realiseren? Dan kan een GreenLoans lening wellicht uitkomst bieden. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen, maar ook aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze lening. Lees je verder?

greenloans lening

Wat is een GreenLoan lening?

Zoals de naam van deze lening al een beetje doet verklappen, is het een groene lening. Oftewel, een lening die alleen afgesloten kan worden als het een groen, duurzaam doel heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen op je dak laten installeren en op deze manier groene stroom opwekken, of door de vloer en het dak te isoleren om te besparen op je energiekosten. Andere voorbeelden van leendoelen zijn ventilatierooster, palletkachels, een warmtepomp, zonneboiler, warmte-terugwinsysteem of een micro WKK – HR(e) ketel. Daarmee geniet je niet alleen van een comfortabeler binnenklimaat, maar het bespaart je ook flink wat geld in je portemonnee. Kort samengevat investeer je met een GreenLoan lening in maatregelen die energie besparen of opwekken.

Een vast rentebedrag en looptijd

De constructie van GreenLoans lening heeft wel iets weg van een persoonlijke lening. Zo staat de rente vast, maar ook de looptijd. Je weet vooraf waar je aan toe bent. Dat is wel zo prettig. Je spreekt met de kredietverstrekker af hoelang de looptijd duurt en tegen welk rentebedrag. Je betaalt maandelijks een vast bedrag dat voor een deel bestaat uit rente en een deel uit aflossing. Afhankelijk van je persoonlijke situatie, dat mede wordt bepaald door je woonsituatie en salaris, kun je een lening afsluiten vanaf €5.000 tot en met €50.000. Daarnaast moet je minimaal 21 jaar oud zijn en niet ouder dan 68 jaar. De looptijd duurt minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar. Kies je voor een langere looptijd? Dan zullen je maandlasten weliswaar een stuk lager zijn, maar onderaan de streep ben je wel duurder uit. Tussentijds extra aflossen is mogelijk, maar hier betaal je wel een vergoeding voor.

 

Geef een antwoord

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign