Gratis bandenpomp, geplaatst door Band op Spanning, in Brummen

Sinds een paar weken kunnen automobilisten gratis hun banden op spanning brengen bij de nieuwe duurzame bandenpomp. De pomp is te vinden aan de Burgemeester Dekkerstraat, in de buurt van de Dekamarkt te Brummen. De bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De bandenpomp is voor iedere automobilist, 24 uur per dag, gratis te gebruiken.

bandenpomp

De Slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Dat blijkt al snel € 21,50 per keer gebruik te zijn. Foto via bandopspanning.nl 

Bandenpomp: duurzaam en besparen

Rijden met onderspanning zorgt voor extra CO2 uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage, een langere remweg en oplopende kosten voor de automobilist. Het is daarom belangrijk om de banden op de goede spanning te hebben. De Slimme Bandenpomp kan hierbij helpen. Wethouder Inberg vindt het een mooi initiatief: “Banden oppompen kost bij tankstations vaak geld. Door het gratis, middenin het dorp en vlakbij de winkels, aan te bieden verwachten we dat meer mensen de banden op goede spanning houden. Dat is goed voor het milieu en kost je minder brandstof. Ik verwacht dat veel mensen er gebruik van gaan maken.”

Hoe werkt het?

De Slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Dat blijkt al snel € 21,50 per keer gebruik te zijn. De slimme Bandenpomp vraagt de gebruiker om een donatie of fooi voor gebruik. Deze kan contactloos betaald worden. De bandenpomp is door iedere automobilist eenvoudig te gebruiken. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. De Touch screen display helpt met juist instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. Het gemakkelijke gebruik stimuleert dat automobilisten zelf (vaker) de spanning controleren. De totale besparingen van de pomp zijn zichtbaar op www.bandopspanning.nl.

Band op Spanning

De bandenpomp is geplaatst door Band op Spanning. Zij bestrijden de vervuiling en negatieve gevolgen die automobiliteit met zich meebrengt. Er staan inmiddels 125 Slimme Bandenpompen in Nederland en nu ook een in Brummen. Binnenkort zal er ook een pomp in Eerbeek geplaatst worden.

Bron: brummen.nl

 

Geef een reactie