Groei gebruik deelfietsen in Amstelveen

Sinds mei van dit jaar kunnen reizigers met het openbaar vervoer in Amstelveen na of voor een rit gebruik maken van deelfietsen. Stel, je komt met de bus vanuit Amsterdam aan op het busstation van Amstelveen en wilt naar het raadhuis. Je kunt dan vanaf het busstation een deelfiets pakken, waarmee je naar het raadhuis fietst. De fiets is met een App te ontsluiten en op de plek van bestemming gemakkelijk op slot te zetten. Voor de tijd dat de fiets wordt gebruikt, betaal je een bijdrage.

deelfietsen

Deelfiets-OV: goed en duurzaam alternatief

Wethouder verkeer Rob Ellermeijer: “Zeker voor de kortere afstanden is de combinatie deelfiets-OV een goed en duurzaam alternatief voor een autorit. Het is goed om te zien dat het gebruik van de deelfiets langzaam toeneemt. Als meer Amstelveners de deelfiets nemen, kan dat een extra bijdrage leveren aan het bereikbaar houden van Amstelveen.” Connexxion, Flickbike, de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer en Vervoerregio Amsterdam hebben ruim tachtig deelfietsen geplaatst bij acht belangrijke OV-haltes in Amstelveen en één in Aalsmeer. Het gaat om een pilotproject van twee jaar.

Locaties deelfietsen

De deelfietsen staan bij het Amstelveen busstation, OV-knooppunt Kronenburg, OV-knooppunt Oranjebaan, OV-knooppunt Ouderkerkerlaan, Metrohalte Sportlaan, OV-knooppunt Poortwachter, OV-knooppunt Sacharovlaan, raadhuis Amstelveen en op het OV-knooppunt Hortensiaplein in Aalsmeer. Reizigers betalen 1 euro per half uur voor het gebruik van een deelfiets. Je kunt een deelfiets reserveren met de speciale Flickbike-app die je eenmalig moet downloaden.

Kans dat je misgrijpt klein

De exploitanten van de deelfietsen zorgen ervoor dat de fietsen in orde blijven en dat er voldoende fietsen aanwezig zijn op de OV-knooppunten, zodat de kans dat je misgrijpt klein is. Uit de cijfers van het afgelopen jaar blijkt dat de meeste gebruikers uit Amstelveen komen. De populairste plek om een fiets op te halen is Sportlaan.

Bron: www.amstelveen.nl

 

Geef een antwoord