Heijmans: bouwen aan meer biodiversiteit

Als bouwbedrijf natuur toevoegen waar je kan: dat is de missie van Jan Willem Burgmans, senior adviseur Landschap en Ecologie bij Heijmans. Hij wil elke bouwlocatie achterlaten met een grotere biodiversiteit. “Daarmee helpen we niet alleen de natuur, maar stellen we bovenal onze eigen toekomst zeker.”

De natuur

De natuur voorziet ons van de primaire levensbehoeften schone lucht, water en voedsel. “Dat dringt nog niet bij iedereen door, maar er is een groeiend bewustzijn dat we niet door kunnen gaan met het slopen van onze natuur”, ziet Jan Willem Burgmans.

biodiversiteit

Heijmans is een van de weinige bouwbedrijven met ecologen in vaste dienst. Alleen door samenwerking tussen bouwers en ecologen is meerwaarde te behalen, vindt Jan Willem. Foto via heijmans.nl

Biodiversiteit

Media-aandacht helpt, zoals artikelen en films over zeespiegelstijging en het verdwijnen van insecten. Jan Willem: “Het debat over natuurbehoud is op volle sterkte. Zo neemt de vraag naar biologisch eten en duurzame transport- en energievoorzieningen toe. Het resultaat is een groeiend maatschappelijk draagvlak voor natuurbehoud.”

Businesscase

Dat is van grote invloed op beleid van overheden en andere opdrachtgevers in de bouwsector. “Waar zij in de afgelopen dertig jaar ook de natuur wilden regisseren in bouwprojecten, is duurzaamheid nu leidend. Dat zien we in tenders terug, met als belangrijkste vraag hoe wij als bouwer de natuur kunnen helpen.” … Lees verder

Lees verder op: www.heijmans.nl

 

One Response to Heijmans: bouwen aan meer biodiversiteit

Geef een reactie