Hoe duurzaam verven het leven een stuk makkelijker maakt

Duurzaamheid zit hem soms niet in innovatie, maar juist in het teruggaan naar de oorsprong. Moose Färg haalde de Zweedse verftraditie naar Nederland. Een verf zonder schadelijke stoffen voor mens, dier en milieu. Het hout wordt beschermd en kan blijven ademen. De verf is bovendien prettig is gebruik en gemakkelijk onderhoud.

verven

Zweedse verftraditie

We zijn in Nederland gewend geraakt een verfindustrie waarbij veelal lakverven worden gebruikt. Hier zitten dikwijls bind-, oplos- en verdunningsmiddelen in die schadelijk zijn voor mens milieu en dier. Ook de pigmenten en vulmiddelen zijn vaak niet duurzaam.

Dat dit anders kan weten ze Zweden als geen ander. Een duurzame manier van houtbescherming is niet alleen beter voor het milieu, maar maakt je eigen leven ook een stuk makkelijker. Al eeuwenlang verven zij hun houten huizen met een verf die het hout laat ademen, zonder schadelijke stoffen voor mens, milieu of dier. Als een beits trekt deze verf in het hout waardoor de houtstructuur zichtbaar blijft. Hierdoor wordt het hout niet opgesloten door een filmlaag.

Prettig in gebruik en gemakkelijk in onderhoud

De verf ruikt aangenaam en verwerkt zeer plezierig. Grondverf is niet nodig, de verf kan direct op het hout worden aangebracht. De verf vloeit prettig, trekt goed in alle kiertjes van het hout en geeft vaak na twee lagen al een dekkend resultaat. Onderhoud is kinderlijk eenvoudig. De verf blijft door de sterke aardpigmenten ca. 5 jaar mooi en bladdert niet, dus u hoeft weinig te doen. Bij het oververven hoeft u niet vooraf te schuren, je kunt er simpelweg een verse laag verf opzetten.

 

Matte verven voor alle soorten hout

Moose Färg is beschikbaar in een breed pallet aan matte kleuren. De verf is geschikt voor alle soorten hout, ook voor Douglas, Grenen, Lariks en Red Cedar. Hoewel de verf vanwege zijn milieuvriendleijke samenstelling ook binnen gebruikt mag worden, wordt deze het vaakst gebruikt voor houten huizen, tuinhuizen, schuttingen, schuurtjes en blokhutten.

verven 2

Geef een antwoord