Hoe zit het met duurzaamheid bij terrasoverkappingen

Een terrasoverkapping is erg gewild. Niet verrassend, want wie wil er nou niet langer kunnen genieten van de tuin? Maar hoe duurzaam is een terrasoverkapping? Overkappingen zijn er in diverse maten en materialen en uiteraard hangt hier de duurzaamheid mee samen.

overkappingen

Materiaalkeuze

Vanzelfsprekend is er niet zomaar een antwoord te geven op de vraag hoe duurzaam een overkapping is. De kwaliteit van de gebruikte materialen is hierbij van belang. Bij het gebruik van een houten overkapping zal de keuze van het hout dan ook zeker moeten bijdragen aan de duurzaamheid. Maar ook de glazen overkappingen en zijwanden kunnen duurzaamheid waarborgen.

Glasschuifwanden

Foravida maakt enkel gebruik voor de glazen schuifwanden van hoogwaardig aluminium. De onderrail is hierbij geanodiseerd, waardoor deze wanden zeer duurzaam zijn. Het glas van deze schuifwanden zijn uiteraard ook van een hoogwaardige kwaliteit, duurzaam en zijn zelfs gewoon in ons eigen land geproduceerd. Laatstgenoemde wil dus zeggen dat er niet overbodig transport nodig is vanuit verre landen, wat ook het milieu weer ten goede komt.

Goede isolatie

Isoleren is niet alleen fijn voor het wooncomfort, het scheelt op de energierekening en is daarbij ook nog eens beter voor het milieu. Tegenwoordig zijn de glazen schuifwanden gelukkig geen reden meer om binnen toch op de tocht te zitten. Door het toepassen van dik glas en bijvoorbeeld isolatiestrippen worden de glasschuifwanden geen akelige tochtige wanden.

Wat voor overkapping

Wordt er gekozen voor een houten overkapping in combinatie met een glazen schuifpui, en zal er geverfd moeten worden? Kies ook dan voor een verfsoort die het milieu zo min mogelijk belast. Duurzame verf is steeds beter verkrijgbaar. Of kies voor een glazen dak of een overkapping van polycarbonaat.

Extra genieten

Een terrasoverkapping gemaakt van duurzame materialen zorgt er dan ook voor dat er zorgeloos genoten kan worden van het buitenleven binnen. Of het binnenleven buiten… Maak van de overkapping een mooie tuinkamer midden in de tuin of plaats de overkapping aan het huis zelf en zorg zo voor extra woonplezier. Kies voor duurzaamheid door niet te bezuinigen op de materiaalkeuze. Uiteindelijk is dit zelfs goedkoper omdat de constructie zo veel langer mee zal gaan. Bij elkaar opgeteld zijn er op deze manier alleen maar winnaars: het milieu, jouw woongenot én je portemonnee.

 

Geef een antwoord

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign