Hyzon Motors en Holthausen betreden Europese markt waterstoftrucks

Starten met een streven van 500 trucks produceren per jaar, rijdend op (groene) waterstof. En van daaruit verder.

Hyzon en de Groningse waterstofpioniers van Holthausen hebben een akkoord! De nieuwe joint venture Hyzon Motors Europe BV gaat voor de Europese markt produceren. De capaciteit zal in tijd worden opgevoerd naar zo’n 2000 “groene” waterstofvrachtwagens jaarlijks.

Hyzon

De te bouwen trucks gaan rijden op groene waterstof. Daarmee rijden ze zonder enige schadelijke uitstoot. Impressiefoto via hyzonmotors.com 

Holthausen en Hyzon

Trots zijn Max Holthausen en zijn vader Carl. Al jaren bouwen zij in Hoogezand voertuigen om op duurzame brandstoffen zoals groengas en waterstof. Hun expertise en passie ligt op gebied van duurzame gassen en mobiliteit. Met deze samenwerking tussen Hyzon en Holthausen Clean Technology (dochter van de Holthausen Groep) gaan honderden nieuwe banen ontstaan.

Rijden op groene waterstof

De te bouwen trucks van Hyzon en Holthausen gaan rijden op groene waterstof. Daarmee rijden ze zonder enige schadelijke uitstoot. Groen omdat de benodigde energie uitsluitend wordt opgewekt door zonnepanelen en windenergie.

“Nul uitstoot”

Hyzon is de eerste onderneming in Europa die, in serie, voertuigen met “nul uitstoot” bouwt. En de enige fabrikant ter wereld die “schone” trucks bouwt van meer dan veertig ton. Holthausen heeft met ombouw van voertuigen op groene waterstof wereldwijd de belangstelling getrokken.

Duurzame transitie

Een geweldige stap in de wereld van transport en een groot voorbeeld, op weg naar de nodige duurzame transitie. Brandstofcelvoertuigen met de meest geavanceerde technologie, geproduceerd in Europa, die voldoen aan alle Europese duurzaamheidsdoelstellingen.

Door: Wim Sabel

   

 

Wij wensen Holthausen, partner van Duurzaam Actueel, en Hyzon heel veel succes met dit prachtige initiatief.

 

4 Responses to Hyzon Motors en Holthausen betreden Europese markt waterstoftrucks

  • mechanical engineer

  • geen prijzen geen plan, geen financiering, hoe duur zijn de vrachtwagens, hoeveel subsidie enz.

    • Dank je wel Will. het bezit en gebruik van de trucks zal toch wel rendabel moeten zijn. Als de innovaties op en duur alleen maar geld kosten kunnen we net zo goed op de oude voet verder gaan. Het netto resultaat is hetzelfde.

  • Het is natuurlijk niet geheel milieu belastend, denk aan het produceren en onderhoud van de zgn. Milieu vriendelijk installaties.
    Er gaat niets boven een goed afgestelde dieselmotor en aardgas.

Geef een reactie