Is kunstgras duurzaam?

Kunstgras kopen biedt veel voordelen. Maar hoe zit nu eigenlijk ten opzichte van het milieu. Het is immers niet natuurlijk. Het zal dus ook niets toevoegen aan de natuurlijke waarde aan de tuin, geen voedsel bieden aan de diertjes in de tuin en het is gemaakt van niet natuurlijk materialen… Toch zitten er ook juist voordelen voor het milieu aan ten opzichte van een gewone grasmat. Deze voordelen bespreken we hier.

kunstgras

Geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest

Een mooie grasmat hebben betekent ook vaak dat het een strijd is tegen het onkruid. Vaak wordt er gegrepen naar allerlei bestrijdingsmiddelen, die vanzelfsprekend heel schadelijk zijn voor het milieu. Bij een kunstmat is dit niet nodig. Ook de groei van het gras hoeft niet gestimuleerd te worden met kunstmest. Ook dat is een fijne bijkomstigheid.

Recyclebaar kunstgras kopen

Wil je kunstgras kopen, kies dan voor recyclebaar kunstgras bij o.a. Grasexpert.com. Daarmee ben je nog milieubewuster bezig! Dit gras is zelfs voor 100 % recyclebaar en daarmee dus geen belasting voor het milieu. Terwijl de vele voordelen ook overeind blijven staan. Goedkoop online kunstgras kopen is hiermee gewoon de juiste keuze als je altijd een groen gazon wilt, maar niet zit te wachten op milieubezwarende nadelen zoals bestrijdingsmiddelen gebruiken. Wil je je dieren in de tuin ook te vriend houden? Zorg dan voor andere plekken in je tuin waar zij lekker kunnen schuilen, zoals een hoopje bladeren. Kies voor vlinder aantrekkende planten in je tuin. En ga in dit geval voor planten die vrij zijn van chemicaliën, zodat de bijtjes en de vlinders (en indirect ook de vogeltjes) hier met een gerust hart van kunnen eten!

Geen verspilling van drinkwater

Hoe vaak gebeurt het tegenwoordig niet dat de zomers zo droog zijn dat er gesproeid moet worden wil je je grasmat redden? Het kostbare drinkwater wordt hiermee verspild en de overheid vraagt vervolgens om niet meer te sproeien. Bij kunstgras speelt dit probleem uiteraard niet!

Lange levensduur

De lange levensduur (uiteraard afhankelijk van de kwaliteit die je gekozen hebt), die kan oplopen tot wel 20 jaar, zorgt ervoor dat het milieu minder belast wordt. Al die tijd hoef je immers niets aan onderhoud te plegen wat het milieu belast en hoeft er ook niet weer een nieuwe mat aangeschaft te worden.

 

2 Responses to Is kunstgras duurzaam?

  • Het zou voor de volledigheid van het beeld wel zo aardig geweest zijn als jullie hier ook een kostenplaatje bij hadden gegeven. Wat kost een goede kunstgrasmat in fabricage en installatie en hoe groot is de voetafdruk van dat hele verhaal.

  • Kunstgras is een dood stukje tuin. Er leven geen diertjes in of onder, Vogels kunnen er dus geen eten vinden. Insecten hebben er niks aan. Het neemt geen water op.
    Het geeft geen koelte af als het warm is. Ik heb in de warme zomers juist heel veel aan mijn gras, want het blijft heerlijk koel; een gratis airco! Alle redenen die hierboven genoemd worden zijn grote onzin! Er bestaat ook natuurlijke mest. Dus deze tip is totaal niet duurzaam en moet niet op deze site staan.

Geef een reactie