Jerry Saffrie: “Je wilt gebouwen neerzetten met een ziel”

De vastgoedmarkt kan wispelturig zijn. Toch heeft Jerry Saffrie zijn weg weten te vinden met zijn vastgoedbedrijf Covast. Dat richtte hij op in 2015, nadat hij overigens al tien jaar in de sector actief was. Zijn succes is niet gebaseerd op een in steen gebeitelde langetermijnvisie, maar op het vroeg herkennen van mogelijkheden. “Als je een kans ziet, dan moet je die met beide handen aangrijpen.”

Jerry Saffrie is afkomstig uit een ondernemersgezin en is er daardoor aan gewend dat er constant over ‘de zaak’ wordt gepraat. Voor de oprichter van Covast is dat bij hem thuis niet anders, zelfs ‘s avonds tijdens het eten. “Dat is nu eenmaal het juk van ondernemer zijn, het werk is nooit af.” Zo begon Saffrie zijn vastgoedavontuur tijdens zijn vakantie op de Caribische eilanden. Op dat moment was hij al eigenaar van een franchiseketen kapsalons in de regio Utrecht. “Het leek mij interessant, het combineren van verschillende sectoren. Maar al doende kwam ik er zelfs achter dat vastgoed een betere match was.”

Jerry Saffrie

Foto @Covast

Daarna breidt Jerry Saffrie al snel zijn bedrijf uit in Nederland, vooral in de provincie Utrecht. Intussen heeft hij zijn vastgoed op Aruba verkocht en zet hij vol in op de Nederlandse markt. Het team van tien medewerkers en een brede schil van freelancers verzorgen de aanbouw van kop tot staart. “Dat proces is heel organisch. Er komen mensen bij, maar er vallen ook weer mensen af, zodra zij klaar zijn met hun deel van het project. We zijn vaak jaren bezig, maar dan weet ik ook dat we iets goeds hebben neergezet. Gek, eigenlijk, als ik erover nadenk, maar ik kijk nooit meer terug naar een project. Ik vind het leuk en het maakt mij trots om langs een gebouw te lopen waar wij aan hebben gewerkt, maar vaak zit mijn hoofd alweer bij het volgende vastgoedproject.”

Strategische keuze

Naast zijn betrokkenheid bij vastgoedontwikkeling, maakte Jerry Saffrie de strategische keuze om te investeren in vastgoedbeheer en makelaardij. Door deze twee pijlers aan zijn organisatie toe te voegen, slaagde hij erin om meer controle te krijgen over de volledige levenscyclus van vastgoedprojecten. “Voor ons is dit een belangrijke zet geweest. Deze keuze gaf ons de ruimte om door te werken tijdens de financiële crisis, toen projectontwikkeling voor een groot gedeelte stillag.”

Bijzondere locaties

Zodra de markt het toeliet, begon Saffrie met Covast langzamerhand ook weer met vastgoedontwikkeling. Sindsdien zijn het grote objecten waarin hij investeert, waaronder een complex van zestig appartementen. Hierbij streeft Jerry Saffrie ernaar om te voldoen aan de hoogste innovatieve en cultuurhistorische standaarden.

“Zo hebben we de Utrechtse sportschool van Olympisch kampioen judo Anton Geesink gerenoveerd en grotendeels in zijn oude stijl gelaten toen wij er een appartementencomplex van maakten, dat uit 24 woningen bestaat”, legt Saffrie uit. “Hetzelfde geldt voor een complex uit 1962, destijds gebouwd voor de zusters van het voormalig Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht, wat we hebben getransformeerd tot een complex met een sterke mix tussen zelfstandige en onzelfstandige woningen. Het is best een sport, we zijn hier zelfs de archieven voor ingedoken. Maar vastgoed is uiteindelijk meer dan een dak boven je hoofd.”

 

Geef een reactie