Jumbo plaatst snellaadpalen bij winkels en La Place restaurants

Dit jaar start Jumbo met de plaatsing van snellaadpalen voor elektrische auto’s bij haar winkels in Nederland en België en bij La Place restaurants. Klanten kunnen dan een winkel- of restaurantbezoek combineren met het opladen van hun elektrische auto. Bovendien sparen klanten Jumbo Extra’s punten tijdens het opladen. In samenwerking met PowerGo plaatst het concern  dit jaar nog zo’n 150 laadpunten. Op termijn zal een groot deel van de Jumbo en La Place locaties voorzien zijn van laadpunten. Zij levert met de plaatsing van de laadpalen een belangrijke bijdrage aan de energietransitie van Nederland.

Jumbo

Klanten helpen bij een duurzamere leefstijl

Komende jaren moeten in Nederland nog vele laadpunten voor elektrische auto’s worden geplaatst om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Het concern vindt het vanzelfsprekend om hieraan een bijdrage te leveren. Douwe Snel, directeur Franchise & Real Estate bij Jumbo: “Wij zetten continu stappen om onze bedrijfsvoering en gebouwen verder te verduurzamen en zien het als een verantwoordelijkheid om onze CO2-uitstoot te verminderen. Tegelijkertijd willen we klanten helpen bij een duurzamere leefstijl, zodat we samen het verschil kunnen maken. Met het aanbieden van laadfaciliteiten dragen we bij aan het toegankelijker maken van elektrisch rijden.”

Nederlandse zonne-energie

PowerGo plaatst voor Jumbo de palen met aansluitingen voor minimaal twee elektrische auto’s door heel Nederland en België. Jean-Louis Bertholet, CEO PowerGo: “Om de duurzaamheidsambities te halen zijn de komende jaren veel snelladers nodig voor het groeiend aantal elektrische auto’s. Samen met Jumbo zetten we een grote stap richting een landelijk dekkend netwerk. Het gaat om duurzaam opgewekte stroom die bovendien volledig afkomstig is van Nederlandse zonne-energie.”

Jumbo snelladen

Jumbo: leuke extra’s voor klanten

Tijdens het laden sparen de klanten voor Jumbo Extra’s punten. Deze punten kunnen klanten inwisselen voor korting op boodschappen, abonnementen en dagjes uit. Ook handig: de oplaadtijd is precies gelijk aan de gemiddelde tijd die de klant in de winkel verblijft. Hierdoor is in veel gevallen de auto opgeladen, zodra de boodschappen zijn gedaan.

Bron en foto’s: nieuws.jumbo.com

 

2 Responses to Jumbo plaatst snellaadpalen bij winkels en La Place restaurants

  • de Laadpalen moeten aangesloten zijn op Zonnepanelen op de parkeerplaats of op panelen op het dak.
    en er moet een monitor komen voor productie en verbruik.

  • afgelopen maand maart heb ik een productie van 550 kWh en een verbruik van 450 kWh. Netto opbrengst 100 kWh en dat levert voor de maand maart 25 euro op. Huis zonder gas met Zon op Dak. en dat is al 10 jaar zo.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign