Kiezen voor zonnepanelen

Er kiezen steeds meer mensen voor een overstap naar zonnepanelen. Dat is ook niet verwonderlijk, aangezien duurzaamheid en milieubewustzijn nog steeds belangrijke thema’s zijn. Zowel voor huiseigenaren als bedrijven is overstappen op zonne-energie een keuze die vele voordelen met zich meebrengt. Dit zijn voordelen die gelden voor het milieu, maar zeker ook voor jezelf! We leggen je uit hoe dit precies zit.

zonnepanelen DA

Foto via Duurzaam Actueel, door Heleen Sabel

De werking van zonnepanelen

Laten we om te beginnen even kort stilstaan bij wat zonnepanelen precies doen. Dit zijn panelen die je op je dak aanbrengt, of aan laat brengen, waarna ze energie genereren. Deze energie, de naam zegt het al, komt uit voort uit de zon. De zonnestralen die door de panelen worden opgevangen, worden omgezet in wisselstroom. Dit is een vorm van elektriciteit die in huizen en bedrijven wordt gebruikt. Zodoende wek je bijvoorbeeld met zonnepanelen in Zevenaar je eigen energie op en is een duur contract bij een energiebedrijf niet meer nodig.

Het grote voordeel van zonnepanelen

Er zijn meerdere voordelen aan het gebruik van zonnepanelen, maar er is een voordeel dat er met kop en schouders bovenuit steekt. We hebben het dan natuurlijk over de duurzaamheid van deze manier van energie opwekken. Zonnepanelen wekken energie op, zonder dat hier fossiele brandstoffen aan te pas komen. Zodoende is de uitstoot van broeikasgassen en andere verontreinigende stoffen aanzienlijk minder. Gebruik van zonnepanelen draagt zo bij in de strijd tegen klimaatverandering.

De voordelen voor jou

Met bijvoorbeeld zonnepanelen in Oss draag je niet alleen bij aan een beter milieu, dit heeft ook meerdere grote voordelen voor jou persoonlijk.

  • Kostenbesparing: de initiële investering in zonnepanelen kan flink zijn, maar als deze panelen eenmaal op je dak zitten begin je met besparen. Als huiseigenaar verminder jij je afhankelijkheid van het reguliere elektriciteitsnet en kan je zelfs geld verdienen door overtollige energie terug te leveren aan het net.
  • Een hogere waarde voor je woning: installeren van zonnepanelen verhoogt de waarde van je woning. Als iemand jouw huis wil kopen, dan heeft de energiezuinigheid van je woning een positieve invloed op de verkoopprijs!
  • Je bent onafhankelijk van de energiemarkt: zoals je weet schommelen de prijzen op de energiemarkt flink. Wil je hier niet langer afhankelijk van zijn, dan is het een goede keuze om voor zonnepanelen te gaan. Je hebt dan veel minder te maken met tarieven die omhoog en omlaag gaan.

 

One Response to Kiezen voor zonnepanelen

  • ik heb al 12 jaar 30 zonnepanelen geen gas. De panelen produceren na 12 jaar een record opbrengst. energierekening 20 euro. Zonnepanelen, inductiekoken, close in boiler keuken, douche boiler, 2 ventilatorkacheltjes 35 euro voor verwarming. probeer maar. alles elektrik op je eigen stroom. Hoogezand heeft al 2 Energiewijken met Zonnedaken, inductiekoken en warmtepomp. kom kijken in Hoogezand naar wijken zonder gas.

Geef een reactie