Ludieke quiz geeft boost aan recyclekennis

Ludieke quiz: na drie korte quizvragen direct beter e-waste recyclen, dat is het doel van de nieuwe online campagne van Wecycle. 

De meeste mensen willen hun afgedankte apparaten en lampen (e-waste) recyclen maar weten niet altijd hoe. Na een korte online quiz is hun kennis direct bijgespijkerd: welke producten vallen onder e-waste, welke duurzame opties heb ik en waar is een inleverpunt in de buurt? Iedere deelnemer maakt bovendien kans op een leuke prijs.
Met deze kenniscampagne is Nederland goed voorbereid op de Nationale Recycleweek die van 12 t/m 18 oktober voor de tweede keer zal worden gehouden. De quiz is te vinden op watismijnapparaatwaard.nl./quiz.

quiz

Over Wecycle

Wecycle voert de ketenregie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via ons landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners dragen we dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit doen we voor ruim 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2019 hebben we 116,2 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent

Bron: wecycle.nl

 

Geef een reactie