Nu al miljoen gebruikers Slimme Bandenpomp

Afgelopen weekend bereikte Band op Spanning de mijlpaal van een miljoen gebruikers. De prijswinnende organisatie ontwikkelde elf jaar geleden de Slimme Bandenpomp als klimaatmaatregel om het probleem van onderspanning in autobanden op te lossen. Inmiddels zijn er al meer dan 150 van deze gratis pompen verspreid over Nederland.

miljoen

Klimaatwinst en energiebesparing

Steeds meer mensen interesseren zich nu voor klimaatwinst en energiebesparing, zeker ook door de urgentie van de olie- en gasboycot met stijgende kosten als gevolg. Bovendien realiseren steeds meer organisaties en bedrijven zich dat het plaatsen van een gratis te gebruiken Bandenpomp een lokaal zichtbare oplossing biedt waar iedereen enthousiast over is. Dat blijkt uit de stijgende gebruikscijfers, die nu de grens van een miljoen zijn gepasseerd.

Slimme Bandenpomp

Op 31 oktober 2011 werd de eerste Slimme Bandenpomp geplaatst in Den Haag. De meest populaire pomp is inmiddels al ongeveer 50.000 keer gebruikt, en heeft daarmee 250.000 liter brandstof, bijna 1.000 ton CO2-uitstoot, duizenden banden en bijna 1 miljoen euro bespaard. In totaal hebben de ruim 150 pompen meer dan 3 miljoen liter brandstof, 13.000 ton CO2-uitstoot, 90.000 banden en bijna 13 miljoen euro bespaard. Deze besparingen zijn zeer welkom vanwege het klimaat en de huidige hoge prijzen van brandstof.

Miljoen + gebruikers en groeiende!

Er komen steeds meer Slimme Bandenpompen op een groeiend aantal locaties in Nederland. De provincie Gelderland spant zich er zelfs voor in om er één in iedere gemeente te plaatsen. Deze pompen verschijnen op gemeentegrond of openbare plekken zoals parkeerterreinen van supermarkten, bouwmarkten en winkelcentra. De verwachting is dat het aantal pompen komend jaar zelfs verdubbelt.

een miljoen

Oprichter Laurens Drogendijk over het succes van de Slimme Bandenpomp:

“Band op Spanning bestaat al sinds 2004. We begonnen met de mobiele dienst van de Service op Locatie om bij organisaties de banden op te pompen. Toen we meer dan tien jaar geleden de eerste Slimme Bandenpomp plaatsten, was dat echt pionieren. We hebben de pomp van de grond af opgebouwd, duurzaam en gebruiksvriendelijk. Nu groeien we harder dan ooit tevoren. Ik ben trots met onze miljoen gebruikers en de groeispurt waar we ons in bevinden.” De locaties van alle Slimme Bandenpompen zijn ook te vinden op bandenpomp.nl.

Bron: bandopspanning.nl  

 

Geef een reactie