Om deze redenen koop je liever duurzame verf

Duurzaamheid is een veelbesproken onderwerp vandaag de dag. En dat is maar goed ook. Want ook de verfindustrie heeft ondertussen het nodige opgestoken van de discussies rondom duurzaamheid. Zo is het aantal ongevallen door verf misschien nihil. Maar is het algemeen bekend dat men nare klachten kan krijgen wanneer foute verf gebruikt wordt. Denk hierbij aan duizeligheid of hoofdpijn door de nare geur dat verf soms kan hebben. Helaas blijft het niet alleen bij kortdurende klachten. Want langdurig in aanraking komen met verf kan ook op de lange termijn voor gezondheidsklachten zorgen. Maar wat is nu de oplossing daarvoor? Duurzame verf!

duurzame verf

Levensduur van duurzame verf

Je wilt natuurlijk dat je zo lang mogelijk kunt genieten van de nieuwe verfbeurt die je jouw huis hebt gegevens. Daarom kies je liever voor een verfsoort waarmee je zo goed mogelijk bestand bent tegen stoot- en kras beschadiging. Maar ook bestandheid tegen schrobben, wrijven en vlekken wil je tegenhouden. De eerste stap hierbij is het kiezen van een kwalitatief verfmerk. Het merk Sikkens is een voorbeeld van. Maar zo zijn er nog meer merken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben.

Hierbij is het ook fijn om verf te kopen waar zo veel mogelijk natuurlijk ingrediënten in verwerkt zijn. Wanneer je dit lastig vindt, kun je uiteraard advies vragen bij je leverancier. zij weten precies welke verf het beste bij je behoeften past.

Minder gifstoffen

Een belangrijke reden om duurzame verf aan te schaffen, is omdat je minder te maken krijgt met gifstoffen. Je wilt je verf overal kunnen plaatsen. In de badkamer, kinderkamer of keuken. Het moet allemaal geen probleem zijn. Het is dan ook fijn om verf te hebben waar zo min mogelijk giftige stoffen in zitten. En je wilt dat de verf snel opdroogt, zodat je de geur niet hoeft in te ademen.

Zo vind je een goede leverancier

Nu vraag je jezelf misschien af hoe je de juiste duurzame verf vindt. Je kunt natuurlijk je zoektocht beginnen op het internet. Maar om écht het juiste advies te ontvangen, kun je het beste naar een expert gaan. Een goede leverancier met voldoende expertise is hierbij gewenst. Houd dus altijd rekening met recensies van een leverancier. Je kunt langsgaan bij de winkel om gelijk advies in te winnen. Maar online je bestelling doen volstaat vaak ook. Zorg er bij een webwinkel voor dat de klantenservice goed bereikbaar is. Stel eventueel een aantal vragen om zo de beste verf te bestellen. Je kunt eventueel de website doornemen of ze voldoende deskundige informatie geven. Een goede webwinkel heeft een klantenservice waar je door een expert geholpen wordt. Je wilt ook altijd snel te woord worden gestaan. Wanneer je een webwinkel treft met een slechte klantenservice, kun je de kwaliteit ervan in twijfel trekken. De verkoop van verf is maatwerk en kan niet zomaar door iedereen succesvol worden gedaan. Controleer dus altijd de deskundigheid van je webwinkel.

Want wanneer je verf eenmaal op de muren of kozijnen zit, kun je niet meer terug.

 

One Response to Om deze redenen koop je liever duurzame verf

  • Zelf verf maken is ook een mogelijk antwoord. Je kunt namelijk héél héél erg makkelijk ecologische verf maken waarbij je geen chemische stoffen inademt, niet tijdens het verven en ook niet in de 10 jaar nadat je geverfd hebt. Het is ook nog eens goedkoper dan de goedkoopste verf bij de Action.

    Een no-brainer dus. Als je het éénmaal gedaan hebt, ga je echt nooit meer chemische verf gebruiken. Mijn blog op https://www.strohplatz.com/zelfvoorzienend-off-grid/zelf-verf-maken geeft een hele makkelijke manier die je vrijwel geen extra tijd kost.

Geef een reactie