OrangeGas blijft netwerk uitbreiden in Duitsland

OrangeGas heeft zes CNG-tankstations in Hannover gekocht van Enercity Contracting GmbH. Vanaf 1 november 2018 beheert OrangeGas de tanklocaties. Het netwerk in Nederland en Duitsland groeit hiermee naar 121 tankstations. Sinds de start van OrangeGas in Duitsland in december 2017 heeft het bedrijf 41 CNG-tankstations overgenomen. Het bedrijf exploiteert momenteel 80 CNG-tankstations in Nederland en opent in 2019 ook twee groengas tankstations in België in de omgeving van Brussel.

netwerk

Wij blijven groeien in Duitsland en hebben per 1 november 6 stations in Hannover overgenomen van Enercity. Op de foto Wijtze Bakker en Marcel Borger met Geschaftsfuhrer Frau Kleimann en CEO Manfred Schule. (Foto via orangegas.nl)

Netwerk

In de komende drie jaar zal het netwerk in Duitsland worden uitgebreid tot 150 CNG-tankstations. Op dit moment zijn er 900 CNG-tankstations in Duitsland.

Marktleider CNG-tankstations

“Dit is een grote stap vooruit in onze plannen voor Duitsland”, zegt oprichter/eigenaar Marcel Borger van OrangeGas. “We kijken er naar uit om de CNG-tankstations van Enercity in Hannover onderdeel te maken van ons netwerk. Ons doel is het Duitse netwerk uitbreiden en hier, net als in Nederland, ook marktleider worden.” Enercity heeft de CNG-markt de afgelopen jaren goed ontwikkeld. Hierdoor rijden er al veel auto’s op CNG in Hannover en wordt de brandstof ook als de vervanger van diesel gezien” aldus Borger. Met deze uitbreiding stijgt onze omzet in Duitsland met 50% naar 3 miljoen euro.

OrangeGas: onafhankelijk partner

“Als onderdeel van de strategische heroriëntatie van Enercity AG is de focus verlegd naar elektrische mobiliteit”, zegt Corinna Kleimann, CEO van Enercity Contracting GmbH uit Hannover. “Met OrangeGas hebben we een onafhankelijk partner gevonden die zich actief inzet voor de CNG-tankstations. Dit zorgt ervoor dat klanten in Hannover en de regio toegang blijven houden tot voldoende CNG-tankcapaciteit. ”

Enercity Contracting GmbH

Enercity Contracting GmbH is een dochteronderneming van Enercity AG. Naast de CNG-tankstations in Hannover exploiteert en onderhoudt het bedrijf al meer dan 20 jaar ongeveer 1200 eigen of gehuurde verwarmings- en energiecentra in Duitsland. Als reden voor de verkoop van de CNG-tankstations, vermeldt Enercity Contracting GmbH dat het niet voldoende economische voordelen biedt. Daarnaast heeft het bedrijf zich strategisch opnieuw georiënteerd op het gebied van mobiliteit. Enercity Contracting GmbH stelt oplossingen voor elektromobiliteit centraal.

OrangeGas

OrangeGas is in 2008 opgericht en focust zich op het aanbieden van een mix van alleen schone brandstoffen op hun tankstations. De brandstoffen zijn groengas/CNG, elektriciteit via snelladers, CO2 voor de koeling van versvervoer en vanaf 2019 waterstof en LBG (LNG).

Bron: orangegas.nl

 

Geef een reactie