OrangeGas breidt netwerk Duitsland verder uit naar 35 tankstations

OrangeGas breidt haar netwerk met CNG-stations uit in Duitsland met de overname van 12 CNG-stations Van Mabagas Kraftstoff. De overname vond plaats op 15 juni en hiermee groeit het netwerk van OrangeGas naar 105 tankstations waarvan 35 in Duitsland en 75 in Nederland. OrangeGas en OIL! zullen de in toekomst verder samenwerken aangezien 11 van de 12 stations op OIL! locaties staan. De overname is belangrijk om de omzetgroei naar 16Mio euro te realiseren.

OrangeGas

Foto links: Van links naar rechts Robert Kurtze (OIL! Tankstellen GmbH & Co. KG), Marcel Borger (OrangeGas). Foto rechts: toost op de toekomst! (Foto’s via orangegas.nl)

Groengas/CNG als oplossing zien om milieudoelstellingen te halen

De reden van verkoop van de CNG-stations door Mabagas aan OrangeGas was dat door het beperkt schaal aantal CNG-stations er niet effectief genoeg gewerkt kon worden. Binnen OrangeGas is dit een heel ander verhaal. OrangeGas, opgericht in 2008, exploiteert een groot netwerk van CNG-stations in Nederland en Duitsland met de ambitie om zo snel mogelijk naar 150 CNG-stations in Duitsland te groeien en marktleider te worden. In Duitsland zijn totaal 860 tankstations en wordt groengas/CNG echt als oplossing gezien om de milieudoelstellingen te halen in schone mobiliteit.

Overheid en grote autofabrikanten

Zowel de overheid als grote fabrikanten als Volkswagen zetten in op groengas/CNG. SEAT wil binnen afzienbare tijd alle modellen af-fabriek op CNG leverbaar maken en de grootste CNG autofabrikant worden.

Een onafhankelijke partij

Robert Kurtze, managing directeur OIL! Tankstelle zegt: “Naast deze overname zien wij veel potentie in de toekomstige samenwerking met OrangeGas. Met OrangeGas hebben wij een onafhankelijke partij gevonden die gespecialiseerd is in de verkoop van schone brandstoffen in Duitsland met de ambitie om de grootste van Noord-West Europa te worden”.

Ambitie marktleider worden in Duitsland

“Dit is een belangrijke stap in onze ambitie om marktleider te worden in Duitsland”: zegt Marcel Borger, directeur en oprichter van OrangeGas. “Wij zijn heel blij met deze overname en dat wij met OIL! een partner hebben gevonden om in de toekomst het netwerk verder uit te breiden”.

OrangeGas

OrangeGas is opgericht in 2008 door de zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting met het doel om met een eigen netwerk alleen maar schone brandstoffen te verkopen en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de schone mobiliteit in Europa. OrangeGas is sinds december 2017 ook actief in Duitsland.

OIL! Tankstellen GmbH&Co. KG

OIL! Tankstellen GmbH&Co. KG is onderdeel van Mabanaft, de trading divisie van Marquard&Bahis Germany. Sinds 1994 is OIL! een onafhankelijk merk met een groeiend netwerk van 330 tankstations in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken, waarvan 230 tankstations in Duitsland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Borger, borger@orangegas.nl

Bron: www.orangegas.nl

 

Geef een reactie