OrangeGas breidt netwerk schone brandstoffen uit en start ook in Zweden

OrangeGas breidt haar netwerk van schone brandstoffen verder uit in Europa en gaat tankstations openen in Zweden. Zweden wordt na Nederland en Duitsland het derde land waar OrangeGas een netwerk van stations gaat bouwen en past in de ambitie om de grootste schone brandstoffen retailer van Noord-West Europa te worden.

schone brandstoffen

Foto via orangegas.nl 

Eerste Biogas tankstation OrangeGas Zweden

Afgelopen donderdag plaatste Marcel Borger, directeur en oprichter van OrangeGas, de schep in de grond in de stad Färjestaden voor de bouw van het eerste Biogas tankstation van OrangeGas in Zweden. De opdracht is verkregen via een provinciale publieke tender. De geplande opening is juni 2020. Färjestaden bevindt zich op het eiland Öland, dichtbij de brug naar het vaste land. Öland is het bekendste en drukste vakantie eiland van Zweden. Op het eiland opent OrangeGas meteen in juni ook haar tweede Groengas tankstation in de stad Borgholm. Bij beide stations wordt tevens een elektrische snellader geplaatst.

Mekka voor rijden op Groengas

De ambitie van OrangeGas in Zweden is groot. “Zweden is het mekka voor het rijden op Groengas. Meer dan 30 jaar geleden werd het populair en dat is het nu nog steeds” aldus Borger. “Daarnaast zijn wij trots dat wij met OrangeGas hier zo enthousiast zijn ontvangen als mooie aanvulling in de markt. Eigenlijk als nieuwe aanjager” vult Borger aan. In Zweden wordt rijden op Groengas als een van de schoonste vormen van mobiliteit gezien en vol in het overheidsbeleid meegenomen om de milieudoelstellingen te halen, want Groengas is van ‘Well to Wheel’ (bron naar auto) de schoonste brandstof.

De voorbereidingen voor een derde en vierde Groengas tankstation in Stockholm zijn in volle gang. Én er is voor 18 Groengas tankstations extra subsidie aangevraagd. Binnen drie jaar hoopt OrangeGas een netwerk van 40-50 tankstations gerealiseerd te hebben in Zweden. OrangeGas wil naast de tankstations ook actief worden met twee Groengas productielocaties.

In Zweden zijn er 180 Groengas tankstations. Er is tevens een snelle groei van Liquid Biogas (LBG) tanklocaties. OrangeGas zal hier in de toekomst een rol in gaan spelen.

Schone brandstoffen

OrangeGas heeft inmiddels een netwerk van 82 Groengas tankstations in Nederland, 52 tankstations in Duitsland, elektrische snelladers in Amsterdam, vloeibare Co2 in Amsterdam, waterstof tankstations in aanbouw in Den Haag (exploitant), Amsterdam en Utrecht. Tot slot beschikt OrangeGas nog twee Groengas productielocaties in Beverwijk en Mijdrecht en een bijna te openen in Hoorn.

OrangeGas

OrangeGas is opgericht in 2008 met het doel om met een eigen netwerk van tankstations met alleen schone brandstoffen te realiseren in Noord-West Europa om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de schone mobiliteit in Europa. OrangeGas is naast Groengas ook actief in elektrische snelladers, waterstof, vloeibare Co2 en verkoop HVO100 (biodiesel). OrangeGas is operationeel in Nederland, Duitsland en in 2020 in Zweden. De groei in Europa gaat door voor OrangeGas. Zo hopen zij binnenkort bekend te maken in een vierde land actief te worden.

Bron: orangegas.nl

 

2 Responses to OrangeGas breidt netwerk schone brandstoffen uit en start ook in Zweden

  • we gaan elektrisch rijden op Zonnestroom van Zonneparken langs snelwegen
    6 km per kWh.
    VW productie EV autos, VW Elli productie Zonnestroom, VW Ionity Laadstations.
    waar is dat gas dan voor nodig.

  • Geweldig dat de schone brandstof steeds meer wordt toegepast in Europa. Ik mag hopen dat de uitbreiding van groene mobiliteit steeds sneller gaat. Biogas is natuurlijk veel schoner dan traditionele brandstoffen. Het blijft natuurlijk wel een delfstof, hetgeen de duurzaamheid in een bepaald perspectief zet.

Geef een reactie