Panasonic introduceert volledig zwart zonnepaneel met hoge efficiëntie

HIT® KURO: energetisch rendement voor huiseigenaren met gevoel voor stijl

 introduceert vandaag zijn nieuwste productinnovatie. De HIT® KURO (‘Kuro’ is Japans voor ‘zwart’) is een volledig zwarte pv-module, leverbaar in een 325 Wp- en 320 Wp-versie. Met een indrukwekkende efficiëntie van 19,4 procent (voor de 325 Wp-versie) is dit paneel voor de meeste woonhuisdaken een optimale keuze.

Met de nieuwe, volledig zwarte fotovoltaïsche module bewijst Panasonic voorloper te zijn in de ontwikkeling van producten voor energie-efficiënte energieopwekking. Het ontwerp van de module, de HIT® N325K, is erop gericht om esthetiek te combineren met optimale efficiëntie. Dankzij de vormgeving van de module is hij naadloos in te passen bij het ontwerp van vrijwel elk dakoppervlak. Nadat de HIT® N325K is geïnstalleerd en in gebruik is gesteld, profiteert de eindgebruiker onmiddellijk van besparingen op zijn of haar elektriciteitsrekening.

PanasonicVoordelen

Het volledig zwarte ontwerp van de module biedt verschillende voordelen voor huiseigenaren:

  • Fraaie vormgeving. Niet alleen de cellen en het backsheet, maar ook het frame is volledig zwart uitgevoerd. Dit zorgt voor betere esthetische integratie met het dak, wat tot een hogere mate van acceptatie van pv-panelen leidt en voor meer huiseigenaren een drempel tot aanschaf wordt weggenomen.
  • Hoge efficiëntie. Met een modulerendement van 19,4 procent sluit de N325K aan bij het hoogste efficiëntieniveau in de markt voor volledig zwarte fotovoltaïsche modules.
  • Antireflectie-glas. Dit helpt de energie-absorptie te verbeteren. De zilveren aansluitingen aan de boven- en onderkant zijn vervangen door zwarte tabs in plaats van door een extra laag tape of zwart tedlar, waardoor efficiëntieverlies ten opzichte van panelen met een wit backsheet wordt gereduceerd. Bovendien zorgt toepassing van tabs voor een kleiner risico op haarscheurtjes die in de cellen kunnen ontstaan ten gevolge van de kleinere laminaatdikte.
  • Uitstekend rendement. Dankzij de lage temperatuurcoëfficiënt van slechts -0,258 %/°C hebben huiseigenaren die de HIT® KURO aanschaffen een maximaal energierendement. Ook bij hoge buitentemperaturen houdt de HIT® zonnecel een hogere efficiëntie dan een conventionele kristallijn silicium zonnecel. Zeker bij volledig zwarte modules is dit van belang, omdat ze meer warmte absorberen. In de zomerperiode, als de meeste elektriciteit wordt opgewekt, biedt de HIT® KURO de beste prestaties in zijn klasse. Dat maakt de HIT® KURO de beste keuze uit het aanbod aan ‘volledig zwarte’ modules.
  • Met de HIT® KURO introduceert Panasonic de nieuwe generatie van het HIT® zonnemodule-frame, met een dikte van 40 millimeter. Dit frame is bestand tegen wind- en sneeuwbelasting tot 5400 Pa en is officieel goedgekeurd voor bevestiging aan de korte zijde. De nieuwe generatie frames is in de hoeken voorzien van Panasonics unieke afwateringsysteem op paneelniveau. Dit zorgt ervoor dat de module schoner blijft en dat prestaties ook op de langere termijn zijn gegarandeerd, doordat zich minder stof en vervuiling ophoopt.

Betrouwbaarheid

De HIT® zonnecel is geproduceerd uit een dunne monokristallijne silicium plaat, omgeven door ultradunne amorfe lagen silicium. Dankzij de toepassing van state-of-the-art productietechnieken zorgt hij voor marktleidende prestaties. HIT® modules staan niet alleen bekend vanwege hun hoge rendement, maar ook vanwege een ongeëvenaarde betrouwbaarheid. De testcriteria die Panasonic hanteert behoren tot de strengste in de industrie; ze garanderen dat producten gedurende een lange looptijd veilig kunnen worden toegepast.

Verlengde garantietermijn

Panasonic publiceert als enige PV-fabrikant statistieken met betrekking tot garantie-aanspraken, en tot juni 2017 is bij de kleine 4 miljoen voor Europa geproduceerde modules een uitvalspercentage van slechts 0,0037 % geregistreerd. Het solide productieproces van Panasonic maakt het zelfs mogelijk dat installateurs en consumenten aanvullende waarde wordt geboden, in de vorm van een garantietermijn die is verlengd tot 25 jaar.

Meer informatie over de zonnepaneeltechnologie van Panasonic is te vinden op www.eu-solar.panasonic.net

Over Panasonic

De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf bestaat in 2018 honderd jaar en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 495 werkmaatschappijen en 91 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,711 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2017. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten.

Voor meer informatie over Panasonic: www.panasonic.com/global

 

Geef een reactie