Protix en Medigran doneren miljoenen bloemen voor noodlijdende insecten

‘Met de huidige insectensterfte is er over één generatie alleen nog dode natuur’ 

In reactie op een artikel op nu.nl (zie hier) doneren het Dongense bedrijf Protix en Medigran uit Hoorn zaden aan alle verenigingen, scoutinggroepen, klassen, kinderen en individuen die de insecten in Nederland een handje willen helpen. Jouw hulp is daar bij nodig! Het is 2 voor 12 voor de wilde insecten populaties in Nederland en dat is niet goed voor de natuur en voor ons als mensen. Biodiversiteit is een van de belangrijkste onderdelen van een duurzame toekomst. Een toekomst waarin een gezonde natuur ons goede voeding en leef genot kan bieden. Insecten zijn daar een cruciaal onderdeel van. Insecten liggen aan de basis van een rijke diversiteit aan vogels, vissen en andere dieren. Zonder insecten zou het maar een saaie boel zijn.

Protix en Medigran

Om de dalende populaties aan insecten een steuntje in de rug te bieden doneren Protix en Medigran meer dan € 10.000,00 aan zadenmengsels van inheemse bloemen en kruiden. Je kunt je aanmelden tot 2 juni! 

Donatie zadenmengsels inheemse bloemen en kruiden

Om de dalende populaties aan insecten een steuntje in de rug te bieden doneren Protix en Medigran meer dan € 10.000,00 aan zadenmengsels van inheemse bloemen en kruiden. Deze kunnen opgehaald worden door aan te melden bij dadenmetzaden@protix.eu. Je krijgt dan informatie waar en wanneer de zaden opgehaald kunnen worden. Daarnaast krijg je informatie over waar, hoe en wanneer de zaden op de beste manier in de natuur gezaaid kunnen worden voor maximaal effect. Je kunt je aanmelden tot 2 juni. Ben er dus snel bij want de Nederlandse insecten en de natuur hebben haast!

Protix en Medigran bijdrage duurzame toekomst

Beide bedrijven zijn dagelijks intensief bezig met hun bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Protix streeft continu naar een voedselsysteem dat meer mensen kan voeden met minder druk op ons ecosysteem. Protix kweekt elf daarvoor insecten en voedt ze met reststromen uit ons voedselsysteem waardoor er nagenoeg geen land en water voor nodig is. Protix maakt op deze manier duurzame ingrediënten voor kippen en vissen. Zo heeft Protix onlangs het OERei gelanceerd waarbij kippen weer gevoed worden met hun natuurlijke bron van eiwitten, insecten in plaats van soja. Dit soja-vrije ei slaat daarmee een sterke brug tussen diervriendelijkheid en duurzaamheid. Meer informatie is te vinden op www.oerei.nl en www.protix.eu.

Medigran is al 30 jaar gespecialiseerd in het verzamelen, telen en verwerken van zaden van inheemse planten. Door haar expertise is Medigran toonaangevend in de toepassing van inheemse kruidenmengsels, wilde bloemenmengsels, bermmengsels en weidemengsels voor een natuurvriendelijke leefomgeving en ecologische groenbeheer. Voor meer informatie ga naar www.medigran.nl.

Protix en Medigran willen op deze manier samen met vele anderen een steentje bijdragen aan een rijke natuur vol met kleurrijke inheemse insecten.

Bron: dongen.nieuws.nl

 

Geef een reactie