Realisatie van drijvende zonnebron in Beilen ondertekend

Groene stroom voor zo’n 6.000 huishoudens, afkomstig van de drijvende zonnebron op de zandwinplas van Beugel Infrastructuur in Beilen. Directeur Erik Kijlstra van Beugel Infrastructuur en Frank Oomen van GroenLeven hebben voor dit plan hun handtekening gezet op het symbolische bouwbord.

drijvende zonnebron

Drijvende zonnebron

GroenLeven en Beugel geven hiermee aan klaar te zijn voor de bouw van de drijvende zonnebron. Het zonnepark bestaat uit 50.000 zonnepanelen en heeft een vermogen van 20 megawatt. Dit is genoeg groene stroom voor zo’n 6.000 huishoudens. Wanneer de omgevingsvergunning verleend is wordt gestart met de werkzaamheden. Dit zal in de eerste helft van 2020 zijn.

Erik Kijlstra, Beugel Infrastructuur

Erik Kijlstra: “Dit drijvende zonnepark is een prachtig voorbeeld van hoe duurzame energie in de toekomst vorm krijgt. Wij kijken er dan ook erg naar uit om een sleutelrol vervullen als het gaat om de omgeving te voorzien van groene stroom. Deze samenwerking met GroenLeven sluit tevens goed aan bij de ambities die ons bedrijf heeft op het gebied van duurzaamheid. Wij hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in kennis en kunde op het gebied van duurzaam ondernemen. De realisatie van dit zonnepark is een mooie aanvulling hierop.”

drijvende zonnebron 2

Roland Pechtold, GroenLeven

Roland Pechtold, eindverantwoordelijke GroenLeven: “Geweldig dat we hier op de zandwinplas in Beilen samen met Beugel Infrastructuur een drijvende zonnebron realiseren. Een drijvende zonnebron is een mooi voorbeeld van innovatie en het continue op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden om duurzame energie op te wekken. Door zandwinplassen en andere binnenwateren te combineren met zonnepanelen wordt de inzet van goede grond en natuur voor duurzame energie vermeden. Een unieke stap in de energietransitie die we hier samen met Beugel Infrastructuur zetten!”

 

Foto’s via groenleven.nl 

Bron: groenleven.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign