Rebro Transport: pionier in duurzaam transport met Volvo LNG en Electric

Duurzaam ondernemen is de sleutel om als bedrijf je bestaansrecht te verzekeren. Daar is Roy Rens van Rebro Transport uit Rucphen van overtuigd. Het bedrijf heeft weer twee Volvo FH 460 LNG 6×2-bakwagens in gebruik genomen, geleverd door Bluekens Truck en Bus. Rebro Transport beschikt nu over dertien LNG-trucks en gaat voor meer. “Wij willen vooroplopen en zoeken daarvoor de samenwerking met Volvo Trucks en de dealer bewust op. Zij hebben de kennis over duurzaam transport.”

Rebro Transport

Veelzijdig logistiek dienstverlener

Rebro Transport is als veelzijdig logistiek
dienstverlener actief in heel Europa. “Het transport van e-commerce goederen vormt de hoofdmoot van onze transportactiviteiten”, vertelt eigenaar Roy Rens. “Dat varieert van postpakketten en boeken tot complete keukens die online zijn besteld. De laatste jaren zijn we ook bezig om onze transportactiviteiten te verbreden. Zo zijn we actief in supermarktdistributie en rijden we inmiddels met één truck in het melktransport. We denken dat het voor de toekomstbestendigheid van ons bedrijf goed is om onze activiteiten uit te breiden.”

Rebro Transport gaat in alle opzichten voor duurzame groei. “Duurzaamheid is een begrip dat in alle geledingen van ons bedrijf belangrijk is”, zegt Roy Rens. Hij vormt samen met zijn ouders Hans en Anita, die Rebro Transport in 2007 oprichtten, en broer Ralph de directie. “We zijn ervan overtuigd dat duurzaam ondernemen de sleutel is om als bedrijf je bestaansrecht te verzekeren. Dat gaat over alle denkbare facetten: van de manier waarop je omgaat met personeel om betrokkenheid en de duurzame inzetbaarheid te vergroten tot concrete, zichtbare maatregelen, zoals de zonnepanelen op ons bedrijfspand in Rucphen.”

Rebro Transport

Roy Rens, eigenaar Rebro Transport: “We profiteren optimaal van de Maut-vrijstelling. Dat scheelt ons per truck 36.000 euro aan Maut per jaar en zo verdienen we de meerinvestering van een LNG-truck binnen twee jaar terug. Bovendien zijn LNG-trucks zuiniger dan dieseltrucks.”

Rebro Transport op weg naar duurzaam wagenpark

De afgelopen twee jaar heeft Rebro Transport ook grote stappen gezet in de verduurzaming van het wagenpark. “In het voorjaar van 2019 namen we onze eerste twee Volvo FH LNG-trucks in gebruik. Die stoten 20% minder CO2 uit dan een dieseltruck. Dat heeft ons aan het denken gezet: hoe gaan we de toekomst in? We hebben ons twee jaar geleden een concreet doel gesteld: vóór 2022 moet 25% van ons wagenpark bestaan uit alternatieve brandstoffen. En dat gaat lukken. We hebben in totaal 67 trucks, waarvan nu dertien Volvo FH LNG-trucks. Dit jaar komen er nog twee Volvo FH 460 LNG 6×2-bakwagens én een Volvo FE Electric 6×2-bakwagen bij, en dan bestaat precies een kwart van ons wagenpark uit voertuigen die worden aangedreven door alternatieve brandstoffen.” … Lees verder

 

Foto’s via volvotrucks.nl

Lees verder op bron: volvotrucks.nl

 

One Response to Rebro Transport: pionier in duurzaam transport met Volvo LNG en Electric

  • Elektrische trucks en rijden op stroom van een Zonnepark van het bedrijf. Ik heb Zonnepanelen een laadpaal en EV. dat kan een bedrijf ook.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign