Rij mee in de 9e editie van de Hansa Green tour. Jaarlijkse internationale netwerktour voor duurzaamheidsprofessionals

Van 5 – 9 juni 2018 vindt de 9e editie van de Hansa Green Tour plaats, de jaarlijkse internationale netwerktour voor duurzaamheidsprofessionals van Nederland naar Duitsland en Denemarken. Ook deze 9e editie rijden we weer met elektrische en/of alternatief aangedreven voertuigen (bijvoorbeeld: waterstof of groengas) langs diverse interessante duurzame initiatieven en netwerkbijeenkomsten in de ‘Hansa’ regio in Noordwest Europa.

Hansa Green tour 9

Hansa Green Tour

De start is dit jaar op dinsdagavond in Amsterdam met een kickoff netwerkdiner. Woensdag 6 juni vertrekken we voor een route via Groningen, Bremen, Hamburg en Jardelund naar de eindbestemming het duurzame Deense eiland Æro. Onderweg bezoeken we o.a. het Blue Skies Festival in Groningen, de grootste batterij van Europa gebouwd door Eneco ism Mitsubishi, rijden we met de nieuwste elektrische auto’s en gaan we varen met de nieuwe elektrische veerboot van Æro. Ook iets voor jou?

Duurzaamheidsprofessional? Stap ook in

Stap ook in en rij mee om duurzame technologie te promoten en contacten te leggen in de Hansa regio! Meld je aan.

Deelnamekosten: € 1995,- per persoon (excl. BTW)

Prijs is inclusief hotelovernachtingen, diners, excursies, veerbootovertocht, auto-assistentie en oplaadmogelijkheden.

Deelnemen? Bel of mail ons

T: 06-55567218

E: info@hansagreentour.com

Downloads:

Hansa Green Tour 2018 info flyer

Inschrijvingsformulier Hansa Green Tour 2018

 

Bron www.hansagreentour.com

Stichting Hansa Green Tour

De Stichting Hansa Green Tour is in 2010 opgericht door Roel Swierenga om duurzame technologie en hernieuwbare energie te promoten, om kennis en ervaringen uit te wisselen en de bewustwording te vergroten van reeds bestaande technologie en duurzame oplossingen in Noordwest-Europa. Om te leren van ‘best practises’ in die steden en regio’s die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid.

Met name de Scandinavische landen met Denemarken voorop en Noord-Duitsland als koploper regio. Deze geografische regio in Noordwest-Europa komt overeen met de oude ‘Hansa’ regio waar ook diverse Nederlandse hanzesteden deel van uit maakten. Deze oude ‘Hansa’ regio is nu een van de best presterende regio’s in Europa op het gebied van duurzaamheid, hernieuwbare energie, educatie en innovatie. De Europese Unie heeft in 2010 de ‘EU Green Capital’ competitie gestart om de duurzaamste steden in Europa in het zonnetje te zetten en om als voorbeeld voor de rest van Europa te dienen. Onder de eerste steden die deze prestigieuze titel hebben gewonnen zijn Stockholm, Kopenhagen en Hamburg, allemaal hanzesteden en internationaal koploper op het gebied van duurzaamheid. Het is daarom dit geografische gebied waar de stichting Hansa Green Tour zich vanaf de start op heeft gericht. Met de jaarlijkse Hansa Green Tour, netwerkreis voor duurzaamheidsprofessionals, rijden deelnemers met elektrische en alternatief aangedreven voertuigen langs diverse duurzame initiatieven en netwerkbijeenkomsten in deze regio om duurzame oplossingen te laten zien, om elkaar te inspireren en om van elkaar te leren.

De stichting Hansa Green Tour ziet het als haar taak om duurzame initiatieven en relevante netwerken in de oude Hansa regio met elkaar te verbinden. Om kennis- en ervaringen uit te wisselen en internationale samenwerking te stimuleren met als doel om het gebruik van duurzame technologie en hernieuwbare energie te versnellen.

Vanaf 2016 organiseert Hansa Green Tour ook jaarlijks de Winter Edition naar de World Sustainable Energy Days in Oostenrijk, een handelsmissie naar het grootste duurzame energie evenement van Europa met diverse congressen, een hele grote beurs, matchmaking platform en diverse interessante vakexcursies. In 2018 is daar de UAE Green Tour handelsmissie naar de Verenigde Arabische Emiraten bijgekomen om deel te nemen aan de Abu Dhabi Sustainability Week, het grootste duurzaamheidsevent ter wereld.

Voor foto en videomateriaal van onze evenementen kun u terecht op onze Facebookpagina en ons YouTube kanaal. Voor het laatste nieuws kunt u ons volgen op Twitter.

 

Geef een reactie