SolarEdge opent 2 GWh nieuwe batterijcellenfabriek om te voldoen aan groeiende vraag naar batterijopslag

SolarEdge Technologies, Inc. een wereldwijde leider in slimme energietechnologie, en SolarEdge’s dochteronderneming, Kokam Limited Company, een producent van lithium-ion batterijen en geïntegreerde oplossingen voor energieopslag, kondigden vandaag de opening aan van “Sella 2”, een twee gigawattuur (GWh) productiefaciliteit voor batterijcellen. Sella 2 is gevestigd in de Eumseong Innovation City in Chungbuk, Zuid-Korea, en produceert momenteel testcellen voor de certificering van de productie. De opstart wordt verwacht in de tweede helft van 2022.

SolarEdge

Sella 2 momenteel testcellen voor certificering, met een tweede helft van 2022. Nieuwe faciliteit moet verkoop van oplossingen voor energieopslag, veerkracht van de toeleveringsketen en productinnovatie stimuleren. Foto via solaredge.com/nl

Nieuwe technologieën voor batterijcellen

Zodra de Sella 2 fabriek op volle toeren draait, zal SolarEdge over een eigen voorraad lithium-ion batterijen beschikken en over de infrastructuur om nieuwe technologieën voor batterijcellen te ontwikkelen. De faciliteit is gepland om batterijcellen te produceren voor SolarEdge’s residentiële batterijen voor opslag van zonne-energie, alsook batterijcellen voor diverse industrieën, waaronder mobiele toepassingen, energie stationaire opslagoplossingen (ESS) en UPS-toepassingen (Uninterruptable Power Supply). De faciliteit kan haar capaciteit aan batterijcellen in de toekomst opschalen om de groeiende behoeften aan oplossingen voor opslag van het bedrijf te ondersteunen.

Zvi Lando, Chief Executive Officer van SolarEdge:

“De opening van Sella 2 is een belangrijke mijlpaal voor deze wereldwijde leider in slimme energietechnologie. Het stelt ons in staat eigenaar te zijn van sleutelprocessen in de ontwikkeling en productie van geavanceerde oplossingen voor energieopslag voor onze kernactiviteit zonne-energie en aanvullende toepassingen, terwijl de veerkracht van onze toeleveringsketen verder wordt veiliggesteld. We zijn vastbesloten om onze activiteiten in de markt voor energieopslag uit te breiden, evenals onze investeringen in batterijceltechnologie en celproductie, waardoor onze portefeuille met opslagproducten verder wordt versterkt.”

Over SolarEdge

SolarEdge is een wereldleider in slimme energietechnologie. Door gebruik te maken van engineeringcapaciteiten van wereldklasse en met een niet aflatende focus op innovatie creëert SolarEdge slimme energieoplossingen die ons leven van energie voorzien en de vooruitgang van de toekomst stimuleren. SolarEdge ontwikkelde een intelligente omvormeroplossing die de manier veranderde waarop stroom wordt geoogst en beheerd in fotovoltaïsche (PV) systemen. De SolarEdge DC geoptimaliseerde omvormer heeft als doel de stroomopwekking te maximaliseren en tegelijkertijd de kosten van de door het PV-systeem geproduceerde energie te verlagen. SolarEdge blijft slimme energie bevorderen en richt zich op een breed scala van energiemarktsegmenten via zijn PV-, opslag-, EV-oplaad-, batterij-, UPS- en netdienstenoplossingen.

Bron: incus-media.com       voor: solaredge.com/nl

 

 

One Response to SolarEdge opent 2 GWh nieuwe batterijcellenfabriek om te voldoen aan groeiende vraag naar batterijopslag

  • BYD-CATL Batterij Productie. LFP batterijen, LFP Blade Battery BYD. Ik wens SolarEdge succes. Wanneer begint de eerste Batterij Productie in de EU?

Geef een reactie