Solidus Solutions recyclet oud promotiemateriaal tot kartonnen stoelen voor festival Grasnapolsky

Bezoekers van het festival Grasnapolsky zullen op 6, 7 en 8 maart op gerecyclede kartonnen stoelen en banken van Solidus Solutions kunnen plaatsnemen. Diverse festivals, poppodia en andere muziekorganisaties hebben de voorbije weken hun oude promotiemateriaal ingeleverd om te hergebruiken in het productieproces van Solidus Solutions.

Solidus Solutions

De Toekomst van oud festivalpapier

Festivals, poppodia en andere organisaties binnen de muziekindustrie produceren veel drukwerk en daarmee veel restmateriaal. Om het publiek en andere festivals en podia bewust te maken van de grote hoeveelheid posters, flyers en programmaboekjes dat vaak overblijft na een festival en de impact die de ontwikkeling van dat drukwerk heeft, heeft festival Grasnapolsky in samenwerking met Solidus Solutions het project ‘De Toekomst van oud festivalpapier’ opgezet.

In de fabrieken van Solidus Solutions

Het project ‘De Toekomst van oud festivalpapier’ ontstond nadat het Grasnapolsky-team een rondleiding kreeg in een van de fabrieken van Solidus Solutions en daar zag hoe oud huis-tuinen-keukenpapier wordt verwerkt tot nieuwe verpakkingen of gebruiksvoorwerpen. Met het project willen Solidus Solutions en Grasnapolsky een sterk signaal afgeven om festivals bewust te maken van hun ecologische voetafdruk en hoe recyclage daar op een duurzame manier aan bijdraagt.

Festival Grasnapolsky

Festival Grasnapolsky vindt plaats op 6, 7 en 8 maart in de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda. Grasnapolsky vertelt het verhaal van een unieke locatie van Nederland en probeert daarbij zoveel mogelijk samen te werken met lokale partijen. Solidus Solutions is dé Europese producent van massief karton en massiefkartonnen verpakkingen en is voortgekomen uit één van de eerste strokartonfabrieken te Oude Pekela. De groep verwerkt gerecycled papier tot karton en verpakkingen voor diverse sectoren waaronder de voedings-, consumenten- en industriële sector.

Het gehele proces van inzameling tot verwerking in een van de Solidus Solutions fabrieken werd vastgelegd door Grasnapolsky en kan je zien via deze video link.

Bron: Solidus Solutions

 

Geef een reactie