The Good Roll wordt van iedereen

The Good Roll gaat het anders doen. Geen standaard financiering van de bank, maar via haar eigen community. Klanten, fans, ambassadeurs en iedereen die achter The Good Roll staat kan nu mede-eigenaar worden. Het waarom is heel simpel: met duizenden mede-eigenaren kan The Good Roll haar impact versneld vergroten.

The Good Roll

Duurzaam wc-papierbedrijf rolt ‘naar de beurs’

Wereld Toilet Dag

Zaterdag, 19 november 2022, was het Wereld Toilet Dag. Een dag die in 2001 in het leven is geroepen om stil te staan bij de wereldwijde sanitaire crisis. Want 2.3 miljard mensen hebben geen toegang tot veilige en hygiënische toiletten, met slechte gezondheid en milieuvervuiling tot gevolg. B Corp The Good Roll zet zich sinds 2017 in om deze situatie te verbeteren. Via de verkoop van haar duurzame wc-rollen heeft het Nederlandse bedrijf inmiddels ruim 200 toiletten gebouwd in Afrika en hierdoor 11.650 levens kunnen verbeteren. Dat is mooi, maar The Good Roll wil natuurlijk veel meer impact maken. Dit kunnen ze niet alleen. Daarom grijpt The Good Roll Wereld Toilet Dag aan om een grote boodschap te doen. The Good Roll gaat nieuwe aandelen uitgeven en echt iedereen kan die kopen en zo mede-eigenaar worden.

De wc-rol die inspireert om betere keuzes te maken

Sander de Klerk, medeoprichter en Chief Rolling Officer bij The Good Roll: “Ieder jaar lukt het ons om meer impact te maken op de sanitaire situatie in Ghana en de wc-papierindustrie te verduurzamen, maar om echt impact te kunnen maken moeten we opschalen. En daarom roepen we iedereen die onze missie steunt op om samen met ons eigenaar te worden van The Good Roll. Empowerment via toiletpapier!”

Melle Schellekens, medeoprichter en Creative Captain bij The Good Roll: “Als je veilig naar de wc kan, word je minder vaak ziek, en kun je naar school, of je werk, en zo groeit de economie. Daarom gaat de helft van de nettowinst van The Good Roll naar projecten op het gebied van water, hygiëne en sanitatie in Ghana. Door te vegen met ons wc-papier maak je dus ook impact op deze situatie en vanaf nu kun je nog meer doen door mede-eigenaar te worden van The Good Roll!”

Samen eigenaar worden via community aandelen funding

The Good Roll gaat het dus anders doen. Er zijn nog niet zoveel bedrijven die grote groepen fans en klanten ook mede-eigenaar laten zijn, maar The Good Roll ziet het als een enorme kans en voordeel. Zij geloven erin dat je samen met duizenden gelijkgestemden verder komt dan met een paar grote investeerders, die zich ook nog eens met je koers kunnen gaan bemoeien. Daarom is er gekozen voor community funding via een STAK (stichting administratiekantoor). Bij dit model kan iedereen die The Good Roll een warm hart toedraagt aandelen kopen. Een aandelenpakket kan je al vanaf €225 kopen en je mag zoveel kopen als je wilt (zolang de financieringsronde nog niet vol zit). Je hebt als mede-eigenaar natuurlijk ook recht op toekomstige winstuitkeringen. Je kan je aandelen op termijn ook weer verkopen. The Good Roll wil met zoveel mogelijk mede-eigenaren samen aan de toekomst bouwen. Een natuurlijke manier van funding voor een sociaal en duurzaam bedrijf. Want door mede-eigenaar te worden draag je bij aan een beter leven van mensen in Afrika, van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het is ook nog goed voor het milieu.

Kijk voor meer informatie op www.thegoodroll.nl

 

Geef een reactie