‘TROEF’ werkt aan toepassing om duurzame energie beter te benutten

Het consortium TROEF gaat een toepassing ontwikkelen waarmee duurzame energie efficiënt kan worden uitgewisseld tussen gebouwen en gebieden. Een prototype van dit energie-ecosysteem wordt op korte termijn op verschillende locaties in Nederland getest. Hogeschool Utrecht is een van de partners.

Energie-ecosysteem en TROEF

Met het energie-ecosysteem wil TROEF aantonen dat samenwerken in een energiegemeenschap lonend is en leidt tot minder CO2-uitstoot. De partners verwachten met hun toepassing de energietransitie in Nederland te kunnen versnellen. Het idee is beschikbare data en kennis van gebouwen slim te benutten, waardoor gebouweigenaren zelf energie kunnen inkopen en energie- en CO2-rechten kunnen uitwisselen met andere gebouwen. Bij het ontwikkelen van het nieuwe systeem maken de samenwerkingspartners gebruik van Internet of Energy, een digitaal platform dat marktpartijen de mogelijkheid biedt om nieuwe energieoplossingen uit te proberen.

TROEF

Deelnemers

De tien partijen in het TROEF-consortium hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor vier jaar. De HU richt zich in het project met name op de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen, de customer journey en participeert met onderzoek naar de energie-efficiëntie-verbetering en CO2-emissiereductie van het ecosysteem.

De samenwerkende partners zijn: AM, BAM, Entrnce International Holding, KPN, OrangeNXT, Stedin Netbeheer, Stichting Hogeschool Utrecht, NEN, Technische Universiteit Eindhoven en Tymlez.

Bron: hu.nl

 

One Response to ‘TROEF’ werkt aan toepassing om duurzame energie beter te benutten

  • duurzame energie voor koken, inductiekoken, verwarmen warmtepomp, warm water warmtepomp, mobiliteit laadpaal EV. maak van huizen energiehuizen, wijken energiewijken steden energiesteden.
    levert veel inkomsten op.

Geef een reactie