Twee DAF’s CF Electric voor Rhenus Logistics in Duitsland

DAF Trucks heeft twee volledig elektrische CF-trucks geleverd aan Contargo in Duitsland. Contargo is een dochteronderneming van de internationaal toonaangevende Rhenus Group. De DAFs CF Electric met VDL E-Power worden ingezet voor containertransport van en naar lokale terminals in de regio Nederrijn. De twee trucks voor Contargo zijn de eerste DAFs CF Electric die worden ingezet in Duitsland, en de zesde en zevende die deelnemen aan een uitgebreide veldtest.

DAF Trucks

Twee DAF’s CF Electric voor Rhenus Logistics in Duitsland. Foto via daf.nl

DAF Trucks en de trimodale containerspecialist Contargo

Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks, overhandigde de sleutels van de CFs Electric aan Michael Viefers, lid van de raad van bestuur van de Rhenus Group. Rhenus Group is een internationale logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in contract-, goederen- en havenlogistiek. De onderneming heeft een omzet van €4,8 miljard, opereert vanuit meer dan 610 locaties wereldwijd en heeft 29.000 medewerkers. De twee CFs Electric trucks maken deel uit van de vloot van de trimodale containerspecialist Contargo, een 100% Rhenus-bedrijf dat twee miljoen containers per jaar verwerkt.

Elektrische trucks voor stedelijke gebieden

“Het is overduidelijk dat de transportsector aan de vooravond van een grote transitie staat”, zegt Richard Zink. “Het motto van Contargo is Take the better route en ik ben bijzonder trots dat we deze missie kunnen ondersteunen en het succes van Contargo’s nóg verder uit te bouwen met twee DAFs CF Electric trucks. Die zijn ‘the better route’, aangezien de elektrische truck in steeds meer steden de norm zal worden, overal in Europa.” Zink vervolgt: “We zijn verheugd dat we onze ervaring met elektrische trucks verder kunnen vergroten in samenwerking met een gerenommeerd bedrijf als Rhenus. De data die we verzamelen over zowel de technologie als de operationele inzet zullen bijdragen aan de specificaties voor de uiteindelijke productiemodellen, zodat we er zeker van zijn dat die naadloos aansluiten op de eisen van de markt.”

“Belangrijke stap richting CO₂-vrij transport”

“We zijn geweldig trots dat we als één van de eersten mogen gaan rijden met deze vooruitstrevende DAFs”, zegt Jürgen Albersmann, Managing Director bij Contargo. “Een van onze doelen is om CO₂-vrij te zijn tegen 2050. Deze trucks vormen een belangrijke stap richting dit ambitieuze doel.”

Lokaal containertransport

De DAF CF Electric trucks zullen hun thuisbasis in Duisberg hebben en worden gebruikt voor lokaal containertransport binnen de vloot van Contargo. Het beheer van de trucks zal worden uitgevoerd door Rhenus Trucking, optredend als dienstverlener voor Contargo.

Over de DAF CF Electric

De DAF CF Electric is een volledig elektrische 4×2 trekker, ontwikkeld voor GVW’s tot 37 ton in stedelijke gebieden, waar enkel- of dubbelassige trailers de norm zijn. Het voertuig is gebaseerd op de DAF CF – benoemd tot ‘International Truck of the Year 2018’ – en opereert volledig elektrisch met VDL’s E-Power Technology. De kern van zijn intelligente aandrijflijn is een 210 kilowatt elektrische motor, aangedreven door een lithium-ion batterijpakket met een totale capaciteit van 170 kilowattuur. De CF heeft een actieradius van zo’n 100 kilometer, afhankelijk van het gewicht van de lading, wat hem geschikt maakt voor ’zero omission’ transport in hoge volumes in de stedelijke gebieden. De batterijen hebben een 30-minuten snellaadfunctie en volledig opladen duurt maar anderhalf uur.

DAF CF Electric — Technische specificaties

  • Gewicht trekker 9.700 kg
  • Elektromotor 210 kW
  • Koppel 2.000 Nm
  • Batterijcapaciteit 170 kWh
  • Actieradius volledig opgeladen voertuig tot 100 km
  • Snelladen batterijen 30 minuten
  • Volledig opladen 1,5 uur

Bron: www.daf.nl

 

Geef een reactie