Verduurzamen van je verlichting in huis

Het milieu is een belangrijke zaak waar we tegenwoordig niet meer om heen kunnen en dat is maar goed ook. Om ervoor te zorgen dat de generaties na ons ook nog een goed leefbare en gezonde aardbol hebben om op te wonen, kunnen wij er ook aan bijdragen het milieu beter te maken. Een belangrijk punt hierbij is de verlichting die we in huis gebruiken. Als je de verlichting in woningen zuiniger wordt gemaakt, dan is het milieu daar zeker mee geholpen. Zo zet je zelf een kleine stap, maar als we dat allemaal doen kan het zeker een grote invloed hebben. LED verlichting is een vorm waarmee het milieu een goede dienst wordt bewezen, maar die ook een positieve invloed kan hebben op onze uitgaven. Dubbele winst dus.

led verlichting

Kenmerken en voordelen van LED verlichting

Met LED verlichting ontstaat er een lichtbron in huis waarmee je niet alleen goed en helder licht krijgt. Hoe pak je dit nu het beste aan? Kijk goed in je woning rond waar er je nog allemaal de ouderwetse stroom verslindende gloeilamp of TL-buis wordt gebruikt. Deze verlichting herken je eenvoudig doordat er vaak starters bij gebruikt worden, de lampen in kwestie hoofdzakelijk veel warmte afgeven en in veel mindere mate goed licht geven. Vervang je al deze verlichting door LED verlichting, dan levert dit het volgende op: de verlichting heeft een lange levensduur zodat je er geruime tijd mee kunt doen en niet steeds voor een nieuwe lamp op pad hoeft. Daarnaast bespaar je met LED verlichting aanzienlijk in de energiekosten, omdat deze veel zuiniger is in het gebruik dan de verlichting die we voorheen gebruikten. Doordat er minder stroom nodig is, is het ook nog eens een betere lamp voor het milieu.

Wat kun je zelf doen?

Kortom, wil je ook je steentje bijdragen en een goede daad verrichten voor het milieu? Aarzel niet, want tijd is geld en stap op je fiets (óók aanzienlijk beter voor het milieu en je eigen gezondheid) en schaf de nodige LED verlichting aan. Houd er wel rekening mee dat ook op dit gebied nog altijd nieuwe ontwikkelingen aan de gang zijn, en dat de nu al zuinige en milieuvriendelijke LED verlichting doorontwikkeld wordt. Zo hebben we straks een super goede lamp waarmee we niet alleen helder licht hebben, maar ook nog eens de volgende generatie een betere kans voor de toekomst geven.

One Response to Verduurzamen van je verlichting in huis

  • LED is al overal, goedkoop mooi, alles LED sinds 2012, en nog nooit een LED vervangen.
    LEDs van 2 watt, 3 Watt en 5 Watt. 2,95 bij Action, 5,50 bij Ikea, Hema, overal.
    dit is niet actueel. LED is er al zeker 8 jaar. in het Zwembad ook LED, was wit 500 Watt,
    in 2014 vervangen door LED alle kleuren 8 watt. prachtig, 100.000 branduren.

Geef een reactie