Visscher BV rijdt met elektrische kraan duurzaam een nieuwe eeuw in

Grondverzetbedrijf Visscher BV vierde het 100-jarig bestaan met de blik vooruit. Jan Peter Van der Sluis, locoburgemeester van de gemeente Kampen, reed met de nieuwe elektrische kraan de eerste meters richting een duurzame nieuwe eeuw. Volgens Erna Berends van brancheorganisatie Cumela is Visscher BV met deze duurzame investering en de visie op energietransitie een voorbeeld voor de sector. Ook roemde zij de SCL certificering die Visscher als een van de eerste binnen de brancheorganisatie wist binnen te slepen. De online te volgen feestelijkheden werden afgesloten met een indrukwekkende parade van Visschermaterieel door de Mastenbroekerpolder. Beelden van de feestelijkheden zijn online te volgen via de website van Visscher.

Visscher BV

Foto via visscherbv.nl

Visscher BV

Aan warme woorden was er natuurlijk geen gebrek tijdens het vanwege de coronapandemie bescheiden eeuwfeest. “Een bedrijf met PID! Met passie, innovatie en doorzettingsvermogen.” Zo schetste Van der Sluis ludiek het plaatje van de honderdjarige. “Je voelt hier het verhaal, je ervaart de trots van het personeel en de familie in het bedrijf en je ziet de innovatie en het ondernemerschap”, zei Berends. En: “Als personeel hebben we veel waardering voor de korte lijnen en het sociale aspect”, vertelde Mark Albers namens het personeel. “Het wordt zeer gewaardeerd dat er altijd één van de beide directeuren, Gert of Gerjan Visscher, aanwezig is in de kantine. Hoe vroeg we ook moeten vertrekken.”

Veiligheidsladder

Maar er waren ook cadeaus, zoals een immers schilderij namens het personeel en een gouden speld namens Cumela, de brancheorganisatie voor groen, grond en infra. Paul Verhaere van TüV Rheinland overhandigde formeel de SCL-certificaten die Visscher BV deze maand behaalde. De Safety Culture Ladder (SCL) is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en handelen in bedrijven te meten. SCL komt bovenop de VCA**-certificering waarover Visscher BV reeds beschikt. Het verschil zit hem in de manier waarop medewerkers dagelijks bewust met veiligheid omgaan. Hoe ze elkaar actief bevragen daarover, op elke nieuwe werkplek weer. SCL-gecertificeerde bedrijven doen voortdurend hun best om zo hoog mogelijk te scoren op deze veiligheidsladder.

Energietransitie

Qua veiligheid staat Visscher BV met het behalen van dit certificaat weer een treetje hoger op de ladder te midden van de grondverzetbedrijven in Nederland. Volgens directeur Gert Visscher is dat zeker voor Visscher BV van groot belang, aangezien het bedrijf veel werkt voor bedrijven in de energiesector. Daar wordt letterlijk gewerkt onder hoogspanning. Visscher wil de komende jaren een vertrouwde partner zijn bij de investeringen die bedrijven als Enexis en Tennet overal in het land doen om de energietransitie in Nederland te gaan realiseren. Dat betekent volgens hem dat niet alleen geïnvesteerd moet worden in duurzaam materieel, kennis en knowhow, maar ook in veiligheid.

Bron: visscherbv.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign