Volta Limburg helpt Waterschapsbedrijf Limburg om stroom duurzaam op te wekken

Volta Limburg, servicebedrijf van Essent, plaatst in totaal 33.000 zonnepanelen op de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Waterschapsbedrijf Limburg. De eerste 5.682 zonnepanelen zijn vandaag officieel in gebruik genomen. Essent en haar servicebedrijven zoals Volta Limburg willen voorop lopen in het verduurzamen van het energiegebruik van huishoudens, bedrijven en andere organisaties.

Waterschapsbedrijf

 

Waterschapsbedrijf en zonnepanelen

Begin 2019 moeten op alle 17 installaties van Waterschapsbedrijf Limburg zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Door op deze 17 installaties 33.000 zonnepanelen te plaatsen haalt het Waterschapsbedrijf Limburg ruimschoots haar doelstelling om 40% van de energie die zij nodig heeft duurzaam op te wekken. Alle waterschappen hebben deze doelstelling in een convenant met de rijksoverheid afgesproken.

10 miljoen kWh duurzame energie opwekken

Michel Bouts, lid Dagelijks Bestuur Waterschapsbedrijf Limburg licht toe : “Ons ambitieuze zonnepanelenproject behoort tot de grotere projecten in Nederland. Jaarlijks kunnen we hiermee gegarandeerd 10 miljoen kWh duurzame energie opwekken. Daarmee dragen we bij aan een beter milieu én besparen we op onze energienota. We willen in 2025 volledig energie neutraal te zijn.”

Krachtig signaal afgeven

‘Mooi om van dichtbij te beleven hoeveel werk Waterschapsbedrijf Limburg maakt van haar verduurzamingsdoelstellingen,” vult Marcel Michiels, directeur van Volta Limburg aan. “Hiermee geven zij een krachtig signaal af als voorloper in de Limburgse markt. Wij en onze solardivisie Volta Solar zijn blij en enthousiast dat wij aan deze belangrijke duurzame ambities bijdragen.”

Essent en duurzaamheid

Essent werkt hard aan het terugdringen van de CO2-uitstoot in Nederland. Ze biedt al haar klanten standaard energie uit Europese wind en levert als eerste energiemaatschappij groen gas met biogas: een duurzaam alternatief voor aardgas. Daarnaast helpt Essent haar klanten met energie te besparen of deze duurzaam op te wekken. Zo wil het bedrijf iedereen in staat stellen op hun eigen manier hun leefwereld te verbeteren door het inzetten van de ongekende mogelijkheden van energie.

Bron: www.essent.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign