Voor meer duurzaamheid in huis: de 4 beste tips

Huis: op het gebied van woningbouw, wonen en interieurinrichting is duurzaamheid in de afgelopen decennia een steeds groter thema geworden. Als je huiseigenaar bent of plannen hebt om een woning te gaan kopen, is het slim om duurzaam te werk te gaan. Maar hoe kun je dat op een efficiënte manier doen? Met de 4 tips hieronder helpen we je een eind op weg!

huis

1. Kies voor duurzaam stoken

Een van de beste manieren om je woning en leven te verduurzamen, is door slim om te gaan met het verwarmen van je woning. Heb je een cv, kies dan voor efficiënte HR ketel om duurzaam te stoken. Duurzaam stoken kan ook door een energiezuinige houthaard, elektrische haard of gashaard te kopen bij een haardenspecialist zoals Haardenexpert. Koop in elk geval een haard met een hoog rendement, zodat de CO2-uitstoot zoveel mogelijk beperkt wordt.

2. Gebruik zoveel mogelijk duurzame schoonmaakmiddelen

Bij het schoonmaken van je woning, zoals de douche, keuken of het toilet, maken steeds meer mensen gebruik van duurzame schoonmaakmiddelen. Dit zijn reinigingsmiddelen die veel natuurlijke of niet-schadelijke ingrediënten en grondstoffen bevatten, zodat het milieu wordt ontzien. En heb je plannen om de gevels te gaan reinigen? Kies ook dan voor een duurzame oplossing en laat dit doen door een specialistisch bedrijf, zoals Prova reiniging, dat hiervoor duurzame schoonmaakmiddelen gebruikt.

3. Neem de juiste isolatiemaatregelen

Dé manier om je woning en huishouden duurzamer te maken, is door je huis goed te isoleren. Met name het isoleren van je woningdak is een efficiënte maatregel die veel energiewinst oplevert. Bij een gemiddelde woning verdwijnt namelijk ongeveer een derde van de warmte via het dak. Dakisolatie levert dan ook een fikse besparing op je energierekening op. Hetzelfde geldt voor spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

4. Zorg voor voldoende ventilatie in huis

Veel woningbezitters realiseren zich niet hoe belangrijk het goed ventileren van het huis is. Als er niet goed wordt geventileerd, loopt de luchtvochtigheid in huis op. Niet alleen wordt het hier gevoelsmatig klam van, ook kost dit een hoop extra energie. Bij het stoken moeten veel extra luchtdruppeltjes opgewarmd worden, waardoor de cv ketel of haard extra hard moet werken. Ventileer je woning mechanisch of door elke dag minstens 30 minuten je woning door te luchten.

 

 

5 Responses to Voor meer duurzaamheid in huis: de 4 beste tips

 • nog een Tip.
  maak van je huis een Energiehuis met Zonnepanelen.
  Gebruik de stroom van het dak voor
  1 inductiekoken, keuken zonder gas
  2 Hoge Temperatuur Warmtepomp, verwarming zonder gas
  3 Laadpaal met EV, rijden op de stroom van het dak.
  maak van je huis een Energiehuis, maak van de wijk een Energiewijk.

 • Yes! Finally something about camisetas de futbol baratas.
  Camiseta Manchester City

 • Bedankt voor de goede tips over duurzaamheid in huis! Mijn man en ik hopen volgend jaar onze droom te realiseren, de bouw van ons eigen huis. We zullen direct om de isolatie denken, ik wist niet dat gemiddeld een derde van de warmte via het dak verdwijnt! We denken er daarnaast aan om een duurzaam aannemersbedrijf in te schakelen, zij hebben vast nog meer goede ideeën.

 • Wij hebben een ouder huis gekocht. Ik ben bang dat de cv-ketel al een aantal jaren niet vervangen of onderhouden is. We overwegen een professional in te schakelen. Misschien kan deze professional dan ook direct beoordelen of de ketel zuinig is of dat het vanuit duurzaam oogpunt beter is om over te stappen op bijvoorbeeld een HR ketel. We zullen daarnaast de isolatie laten controleren, bedankt voor de tip!

 • Wat een goede tips! Ik vind het vooral een erg goed idee om over te stappen naar duurzame schoonmaakmiddelen; iets waar ik nog niet eerder aan had gedacht! – Carla

Geef een reactie