Voordelen van het leasen van een elektrische auto

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder, vooral omdat elektrische auto’s steeds betaalbaarder worden. Maar wat zijn de voordelen van het leasen van een elektrische auto? En waar moet je op letten bij het leasen van een elektrische auto?

leasen

Een van de grootste voordelen van het leasen van een elektrische auto is dat je geen grote investering hoeft te doen om er een te bezitten. In plaats daarvan betaal je maandelijks een vast bedrag, inclusief onderhoud en verzekering. Dit kan een stuk voordeliger zijn dan het kopen van een auto, vooral als je rekening houdt met de hogere aanschafprijs van een elektrische auto.

Een ander voordeel van het leasen van een elektrische auto is dat je altijd in een relatief nieuwe en goed onderhouden auto rijdt. De meeste leasecontracten hebben een looptijd van twee tot vijf jaar, wat betekent dat je elke paar jaar een nieuwe auto kunt kiezen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kosten van onderhoud en reparatie.

Daarnaast is een elektrische auto ook nog eens milieuvriendelijker dan een traditionele benzine- of dieselauto. Elektrische auto’s hebben geen uitstoot van schadelijke stoffen en dragen daarom bij aan een beter milieu. Ook zijn de meeste elektrische auto’s tegenwoordig uitgerust met de nieuwste technologieën en functies, waardoor het rijden van een elektrische auto ook gewoon leuk kan zijn.

Waar moet je op letten bij het leasen van een elektrische auto?

Voordat je een elektrische auto gaat leasen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je er rekening mee houden dat de leaseprijs van een elektrische auto vaak hoger is dan die van een traditionele benzine- of dieselauto. Dit komt door de hogere aanschafprijs van een elektrische auto, maar ook door de hogere verzekeringskosten en de hogere onderhoudskosten.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat elektrische auto’s vaak een beperkte actieradius hebben, vooral als je lange afstanden moet afleggen. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de actieradius van de elektrische auto die je wilt leasen en om te bepalen of deze voldoende is voor jouw dagelijkse ritten.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de beschikbaarheid van laadpunten in jouw omgeving. Hoewel er steeds meer laadpunten bij komen, is het nog niet overal even makkelijk om je elektrische auto op te laden. Als je bijvoorbeeld in een appartementencomplex woont zonder laadpunten, kan het lastig zijn om je auto op te laden. Zorg er daarom voor dat je van tevoren goed uitzoekt waar je jouw elektrische auto kunt opladen.

Er zijn verschillende leasevormen voor auto’s. De meest bekende vorm is de financiële lease, waarbij je de auto huurt en aan het einde van het contract volledig eigenaar wordt. Operationele lease is een vorm van huren waarbij je aan het einde van het contract de auto weer inlevert. Private lease is een populaire vorm van huren voor particulieren waarbij alle kosten, behalve brandstof, inbegrepen zijn. Shortlease is een flexibele vorm van huren voor een kortere periode. En tot slot is er nog de sale-and-leaseback, waarbij een bedrijf de auto verkoopt aan een leasemaatschappij en deze vervolgens terugleast.

Conclusie; het leasen van een elektrische auto is een goede keuze zijn als je geen grote investering wilt doen om er een te bezitten.

 

One Response to Voordelen van het leasen van een elektrische auto

Geef een reactie