Waarom een bv de juiste rechtsvorm kan zijn voor jouw duurzame bedrijf

Een van de meest populaire gekozen rechtsvorm voor bedrijven is de besloten vennootschap (bv). Hoewel er veel verschillende rechtsvormen zijn, biedt een bv de meest unieke voordelen. Je kan een bv online ook zélf bij www.firm24.com oprichten. Dat maakt alles een stuk eenvoudiger. Deze voordelen maken het aantrekkelijk voor veel ondernemers om voor deze rechtsvorm te kiezen. In dit artikel verkennen we hoe dat komt. We willen weten waarom de bv vaak de voorkeur geniet boven andere rechtsvormen.

bv

Aansprakelijkheid op de beste manier

Het meest aantrekkelijke van het kiezen voor een bv is de beperkte aansprakelijkheid die het biedt aan haar eigenaars. Bij een bv worden eigenaren trouwens aandeelhouders genoemd. De aandeelhouders zijn namelijk niet persoonlijk aansprakelijk voor de schulden en verplichtingen van de zakelijke onderneming. Zo zijn bijvoorbeeld de persoonlijke bezittingen van de aandeelhouders veilig als de onderneming onverhoopt failliet gaat. Behalve in gevallen van frauduleus handelen of ernstige nalatigheid natuurlijk.

Flexibil eigendom en beheer

In termen van eigendom en beheer biedt een bv de onderneming en de ondernemers een zakelijke flexibiliteit. Aandelen kunnen gemakkelijk worden overgedragen of verkocht, zonder de activiteiten van het bedrijf te verstoren. Bovendien kunnen de aandeelhouders ervoor kiezen om het management van het bedrijf in handen te houden of om het over te dragen aan externe professionals. Afhankelijk van wat het beste past bij de behoeften en doelstellingen van het bedrijf.

Slim omgaan met belastingverplichtingen

Er zijn verschillende fiscale voordelen waar bv’s van kunnen profiteren. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van verschillende belastingaftrekposten en voordelen die niet beschikbaar zijn voor eenmanszaken of vennootschappen onder firma (vof’s). Bovendien kunnen bv’s vaak efficiëntere belastingplanning strategieën implementeren, wat kan resulteren in lagere belastingverplichtingen.

Een bv kan je vertrouwen

Een bv heeft vaak een hogere mate van geloofwaardigheid en vertrouwen bij klanten, leveranciers en investeerders in vergelijking met andere rechtsvormen zoals eenmanszaken of vof’s. Dit komt door de formele en gedegen structuur en wettelijke vereisten waaraan bv’s moeten voldoen. Zoals het indienen van jaarrekeningen en het hebben van een duidelijke bedrijfsstructuur.

Groeien maar!

Het oprichten van een bv maakt het gemakkelijker om kapitaal aan te trekken van externe investeerders. Door de uitgifte van aandelen kunnen bv’s investeerders aantrekken zonder hun zeggenschap over het bedrijf te verliezen. Dit stelt bv’s in staat om snel te groeien en hun activiteiten uit te breiden met behulp van extern kapitaal.

Duurzaamheid en continuïteit

Een bv kan eenvoudig worden overgedragen aan nieuwe eigenaren zonder de continuïteit van het bedrijf in gevaar te brengen. Dit biedt een zekere mate van duurzaamheid en stabiliteit voor de lange termijn, zelfs in het geval van veranderingen in het management of eigendom.

Bescherm je bedrijfsnaam

Het registreren van een bv biedt bescherming voor de bedrijfsnaam, wat betekent dat andere entiteiten niet dezelfde naam kunnen gebruiken binnen hetzelfde rechtsgebied. Dit voorkomt verwarring onder klanten en helpt het merk van het bedrijf te beschermen.

Makkelijk, professioneel en online

Bij het realiseren van de bv als rechtsvorm voor jouw duurzame bedrijf willen we je nog meegeven dat alle informatie en professioneel advies ook heel eenvoudig en betrouwbaar bij aanbieders online te vinden is. Tegenwoordig kan je zelfs heel gemakkelijk, professioneel én online je bv oprichten bij FIRM24 . Ook na de betaling blijft alles digitaal, waardoor jij als duurzame ondernemer de vrijheid hebt om alles te regelen zonder zelf een voet in het notariskantoor te zetten.

 

Geef een reactie