Waarom je juist nu de keuken goed moet schoonmaken

De keuken is voor je gezin vaak de centrale ontmoetingsplek. Hier komen we bij elkaar om te eten, huiswerk te maken of koffie te zetten. Maar het is ook een ontmoetingsplaats waar we lachen en om te praten over van alles en nog wat. En dat zie je ook: de keuken moet hierdoor regelmatiger schoongemaakt worden. Als je de juiste schoonmaakmiddelen hebt, dan hoeft het niet moeilijk of heel erg tijdrovend te zijn.

keuken

Alle tegenwoordige keukens zijn en worden van kwaliteitsmaterialen gemaakt. En dan wel zo dat die makkelijk schoon te maken zijn. Hierdoor zal je keuken zeker enkele jaren langer meegaan. Door een paar eenvoudige maar effectieve schoonmaaktips te volgen, kun je ook zelf meehelpen om de fraaie uitstraling van je keuken langer te behouden.

Oven of magnetron schoonmaken

Bijna iedereen houdt van lekker eten. Gezellig met vrienden, familie eten en genieten van bijvoorbeeld je mooie (zomer)avonden. Maar na zo’n gezellige avond, staan we niet te trappelen om je oven of magnetron nog even schoon te maken. Het is een vervelend en vieze klus om aan- ingebrand vet weer schoon te krijgen. Daardoor stellen we het liever uit. Met gevolg dat bij een volgend gebruik, ook nog eens extra nare geuren ontstaan.

Toch hoeft het schoonmaken, geen probleem te zijn. BIOnyx BBQ, Oven & Magnetronreiniger, is een krachtige oplosser van NATUURLIJKE bestandsdelen, die uitstekend werken tegen hardnekkige vet- en vuilresten. Maar neutraliseren zo ook de nare geur. Hygiënisch schoon en klaar voor gebruik, maar dan op een milieuvriendelijke manier.

Regelmatig schoonmaken, heeft ook grote positieve invloed op je levensduur van je appara(a)t(en).

Tip: heb je apparatuur van RVS of aluminium? Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen en/of schuursponsjes. De coating kan hierdoor worden beschadigd.

keuken2

Aanrechtblad of vloer van natuursteen

Natuursteen staat bekend om zijn duurzaamheid, slijtvastheid en fantastische uitstralingen. Daarom gaat natuursteen levenslang mee. Het kan ook tegen een stootje. Dit is ook een reden waarom er op natuursteen geleefd kan worden. De meest bekende zijn: graniet, kalksteen (wit & donker), marmer.

Het onderhoud is eenvoudig en niet bewerkelijk. Mits het juiste onderhoudsmiddel wordt toegepast. BIOnyx Natuursteenreiniger is een zuurvrij product(pH is 9,5(+/- 0,5))..Want zuur kan doffe plekken veroorzaken. Voor je vloer is het van belang om wekelijks te zuigen en te dweilen. Zo hou je de vloer in optimale conditie. Valt er een glas wijn op? Niets aan de hand, verwijder de wijn dan direct met een vochtige doek. Gebruik GEEN groene zeep of andere vette middelen. Zo voorkom je een gladde, streperig en vlekkerig uiterlijk.

Dit product kan op alle soorten natuursteen, beton en kalkhoudende oppervlakten gebruikt worden. Zowel binnen als buiten gebruik.

Tip: door het hebben van een goede droogloop/schoonloop mat, voorkom je dat zandkorrels, krasjes gaan veroorzaken op je vloer. 

keuken 3

In de keuken je afvoer verstopt?

Is je keukenafvoer verstopt? Dit is sowieso een vervelend probleem. Het komt altijd op het verkeerde moment. Bijvoorbeeld net als je wilt gaan koken. Vaak wordt een verstopte gootsteen veroorzaakt door etensresten of andere vormen van vaste stoffen (vetten of jus). Het besef is er wel dat deze resten niet door de gootsteen gespoeld moeten worden. Maar het gebeurd gaandeweg toch. Vaak kan je het al merken als de vaatwasser het water niet wegpompt. Dan is de keukenafvoer verstopt. Iedereen heeft een andere methode. Maar een Keukenontstopper op chemische basis en het veelvuldig gebruik hiervan, is slecht voor je leidingen. Maar kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Als je leidingen verstopt zijn, dan zal je ook zeker last hebben van nare geuren. Die worden veroorzaakt door opeenhoping van bacteriën. BIOnyx keukenontstopper is een geconcentreerde formule die snel & grondig, hardnekkige verstoppingen door jus-,vet- en etensresten zal oplossen. De nare geuren worden dan ook zo geneutraliseerd.

Tip: veeg zo ook vette pannen met een stukje keukenrol schoon voordat ze afgewassen gaan worden.

keuken 4

Hoogwaardige en biologische schoonmaakmiddelen

BIOnyx maakt hoogwaardige en biologische schoonmaakmiddelen, zonder chemicaliën. De natuurlijke bestanddelen lossen vuil snel op. Zo worden alle oppervlakken binnen- én buitenshuis schoon en fris, en blijft het milieu beschermd! Zo maken we een duidelijk statement: wij laten niet alleen zien dat het beter moet, maar dat het ook beter kan!

15

Bezoek onze website BIOnyx.nl 

 

Geef een reactie