Waarom jouw medewerkers elektrische fietsen nodig hebben

Duurzaam ondernemen en elektrische fietsen gaan hand in hand. Elektrische fietsen bieden namelijk een duurzaam alternatief voor traditionele vervoersmiddelen. Hierdoor worden ze steeds populairder als manier van transport. Bedrijven kunnen deze trend benutten door E-bikes te gebruiken als een manier om de duurzaamheid van de onderneming te bevorderen. Tevens zijn E-bikes ook nog eens goed voor de gezondheid van jouw werknemers.

elektrische fietsen

Kosteneffectief verduurzamen

Om te beginnen bieden elektrische fietsen bedrijven een kosteneffectieve manier om duurzaam te zijn. Het gebruik van elektrische fietsen als transportmiddel kan een flinke besparing opleveren op de kosten voor woon-werkverkeer en zakelijk reizen. Elektrische fietsen kun je makkelijk leasen bij ConnectBike. Ook als je een transportbedrijf bent, waardoor je producten in de stad moet afleveren, is er de mogelijkheid om elektrische bezorgfietsen aan te schaffen. Nog een voordeel van het kopen of leasen van elektrische fietsen is dat in veel gevallen bedrijven kunnen profiteren van fiscale voordelen.

Gezondheid

Ten tweede is een E-bike een manier om de gezondheid van je medewerkers te verbeteren. Fietsen is immers een vorm van lichaamsbeweging die de fysieke en mentale gezondheid kan verbeteren. Door het gebruik van elektrische fietsen aan te moedigen en ook elektrische fietsen voor je werknemers beschikbaar te stellen, kun je als bedrijf bijdragen en de gezondheid en productiviteit van je medewerkers.

Milieu

Daarnaast kunnen elektrische fietsen ook bijdragen aan de duurzaamheid van het bedrijf en de samenleving als geheel. Je E-bike stoot namelijk helemaal geen schadelijk stoffen uit, in tegenstelling tot bijvoorbeeld auto’s. Hierdoor kun je als bedrijf bijdragen aan het verminderen van de klimaatverandering. Elektrische fietsen dragen bij aan het beperken van de uitstoot van broeikasgassen waardoor de lucht ook automatisch schoner wordt.

Steden

Een E-bike draagt ook bij aan de mobiliteit in steden. Ze zijn namelijk een milieuvriendelijk alternatief voor auto’s en vrachtwagens die vaak overlast veroorzaken voor de bewoners van de stad. Ten eerste door de vuile lucht die ze achterlaten door uitstoot en ook gewoon door geluidsoverlast van de drukte die ze veroorzaken. Elektrische fietsen kunnen de leefbaarheid van een stad daarom positief beïnvloeden.

Duurzaam imago

Ten slotte is het belangrijk om te benadrukken dat de keuze voor elektrische fietsen niet alleen bijdraagt aan duurzaamheid en een betere gezondheid, maar ook zorgt voor een moderne uitstraling van het bedrijf. Je bedrijf krijgt namelijk een duurzaam en modern imago, wat weer van invloed kan zijn op de klanten die je aantrekt. Tegenwoordig zullen klanten en zeker ook medewerkers zich liever associëren met een bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid en innovatie.

 

Geef een reactie