We Drive Solar schenkt 80 zonnepanelen aan Kindercampus Molenpark

Nisrine en Jaidy nemen een van de 80 zonnepanelen in ontvangst die Robin Berg van We Drive Solar ze schenkt voor het dak van Kindercampus Molenpark. Daarmee krijgt het dak totaal 140 panelen die stroom leveren aan de school en de laadpalen in de buurt. Op het dak van Kindercampus Molenpark plaatst ‘We Drive Solar’ vanaf vandaag de derde serie zonnepanelen.

We Drive Solar

Foto via wedrivesolar.nl

Zonnepanelen

In 2008 opende toenmalig minister Jacqueline Cramer de eerste set van 20 zonnepanelen op het dak van de school. De school was daarmee de eerste school in de provincie Utrecht met een grote zonnepanelen-installatie.

We Drive Solar: de volgende 80

In 2010 kwamen er nog 40 panelen bij op de nieuwbouw van de kinderopvang. Deze week plaatst We Drive Solar de derde serie zonnepanelen van maar liefst 80 zonnepanelen op het dak erbij. Niet alleen voor de stroom van het integraal Kindcentrum, ook de buurt profiteert van deze duurzame energie.

Robin Berg vertelt:

“De school maakt al jaren deel uit van de proeftuin Lombok waarbij op grote schaal gekeken wordt hoe het energiesysteem van de buurt het stijgende aandeel duurzame energie kan bufferen. De stroom wordt gebruikt voor de school zelf en voor de laadpalen in de buurt.”

Koploper

Na dit eerste zonnesysteem in 2008 zijn op nog 25 andere schooldaken zonnepanelen geplaatst in Utrecht. Wat hier begon, is nu uitgegroeid tot een stedelijk energiesysteem van zonnepanelen, elektrische deelauto’s en slimme laadpalen die ook energie terug kunnen leveren.

Annet Balart:

“Als school vinden wij het belangrijk om de kinderen, ouders en omwonenden te laten zien dat dit gewoon kan. Onze kindercampus is een onderdeel in het geheel. “

Circulair

De panelen zijn eerder ingezet op een tijdelijke school in Leidsche Rijn die nu wordt omgebouwd tot woningen, waardoor aanpassingen aan het dak nodig waren. De panelen zijn nog prima bruikbaar en zijn geschonken aan Kindercampus Molenpark.

Bron: wedrivesolar.nl

 

Geef een reactie