Welke extraatjes krijg jij graag van je werkgever?

Je werkgever heeft de mogelijkheid om je van fijne extraatjes te voorzien, die bovenop je salaris komen. Deze hebben in basis allemaal met je werk te maken, maar mogen vaak ook privé gebruikt worden. Welke extraatjes zou jij het liefst ontvangen?

Auto van de zaak: zeer gewild

Voor veel mensen is een auto van de zaak, een leaseauto over het algemeen, een belangrijke reden om voor een bepaalde werkgever te kiezen. Logisch, want al kost het rijden van een leaseauto nog steeds een bedrag per maand, het is voor de meeste mensen een stuk goedkoper dan zelf een auto aan te schaffen. Je hoeft niet in één keer de hoge aanschafprijs te betalen, hoeft je geen zorgen te maken om zaken als wegenbelasting en verzekeringen, en ook de brandstof hoef je over het algemeen niet zelf af te rekenen. Dit alles kost je een bedrag per maand, maar een snelle rekensom leert dat het bedrag dat je voor een auto van de zaak in totaal betaalt meestal niet in de buurt komt van de kosten die je voor een eigen auto zou hebben. Om die reden is het een populaire secundaire arbeidsvoorwaarden om kandidaten over te halen om bij een bedrijf te komen werken, of voor sollicitanten juist een reden om een baan überhaupt te overwegen.

extraatjes

Fiets van de zaak: steeds populairder 

Tegenover een auto van de zaak steekt een fiets van de zaak wellicht wat schril af, maar toch wordt ook deze extra steeds populairder. Steeds meer werkgevers zijn hem aan gaan bieden nadat per 1 januari 2020 de regels sterk vereenvoudigd en versoepeld werden. De nieuwe regeling is vergelijkbaar met die van de leaseauto: er wordt 7% van de aankoopwaarde van de fiets bijgeteld op het salaris, zodat er belasting over wordt afgedragen. Een makkelijke regeling voor werkgevers, en een hele aantrekkelijke voor werknemers. Een zakelijke fietslease is namelijk ook een optie, en door de hoge aanschafkosten voor deze populaire elektrische fietsen loont het zeer de moeite om deel te nemen aan deze leaseregeling, zodat het je slechts een paar euro per maand kost.

Telefoons en andere elektronica

Naast vervoersmiddelen zijn telefoons, tablets en laptops ook nog steeds zeer in trek als extraatje. Voor veel mensen zijn zij, zeker nu thuiswerken steeds meer wordt gestimuleerd, zelfs noodzakelijk om hun werkzaamheden te kunnen verrichten. Niet bij ieder bedrijf is het de bedoeling dat je dit soort goederen ook privé gebruikt, al wordt het meestal niet verboden. Zorg er echter wel voor dat je netjes met je spullen omgaat en leen ze niet uit, je moet ze uiteindelijk wel weer inleveren tenslotte.

 

 

Geef een reactie