Wereldkampioen Green Team Twente onthult een van de efficiëntste waterstofauto’s ter wereld

De Aurora 3 is de nieuwste trots van studententeam Green Team Twente van de Universiteit Twente. Met afwisselend strakke groene en zwarte vlakken en hier en daar een doorschemering van het carbonnen oppervlak, ziet de waterstofauto er prachtig uit. Dit jaar presenteerde het studententeam de auto op een andere manier dan normaal, maar dat maakte het niet minder bijzonder. Het team is trots op het eindresultaat.

Green Team Twente

Green Team Twente

Green Team Twente is een team van achttien enthousiaste studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool die samen werken aan de bouw van een zo efficiënt en duurzaam mogelijke waterstofauto. Als huidig wereldkampioen laten ze zien dat de Nederlandse studenten aan de top staan op het gebied van ontwikkeling en toepassing van groene energie. Ook dit jaar weer bouwden ze één van de zuinigste auto’s ter wereld.

Onthulling waterstofauto online

Een waterstofauto, je ziet ze nog maar weinig rijden. Juist daarom vinden de studenten het belangrijk om te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Met een video, die op 29 juni 12:00 is uitgebracht, nemen ze de kijker mee op een reis door hun jaar dat eindigde met de onthulling van de waterstofauto. De groene bolide is de nieuwste versie van de waterstofauto’s die het team heeft gemaakt. Het doel aan het begin van het jaar was om de auto nog betrouwbaarder te maken dan vorig jaar, de auto beter te begrijpen, de componenten in de auto beter bereikbaar te maken en om daarnaast de efficiëntie te behouden en waar mogelijk zelfs te verbeteren. Via de auto-onthulling laten ze zien hoe ze dit hebben behaald … Lees verder

Foto via utwente.nl

Lees verder op bron: utwente.nl

 

One Response to Wereldkampioen Green Team Twente onthult een van de efficiëntste waterstofauto’s ter wereld

  • autoproducenten gaan Elektrische auto’s produceren en verkopen en elektriciteit van zonneparken langs snelwegen verkopen. de Elektrische Auto levert geld op en de aftersales elektriciteit levert geld op.
    miljardenwinsten voor de Autoproducenten. voorbeeld Tesla. EV Mobility, Energy, Superchargers.
    koers Tesla 1000 dollar. Waterstof is niet geschikt voor auto’s.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign