Zelflevering+, écht duurzame stroom tegen inkoopprijzen

Wil jij op een hele andere manier elektriciteit inkopen en/of terugleveren? Zoek je meer flexibiliteit in je stroomlevering? Ga je iets doen of doe je nu iets met zonnepanelen, windmolens en/of batterijen? Zelflevering+ stelt zakelijke klanten (en in een later stadium ook particulier klanten) in staat om rechtstreeks energie in te kopen en/of te verkopen op de energiemarkten, rekening houdend met je eigen opwek en opslag. Ook is het mogelijk onderling prijzen af te spreken tussen producenten en afnemers en eventuele tekorten of overschotten in te kopen via de energiemarkt.

Zelflevering+

De voordelen van Zelflevering+ op een rij

  • Je kiest gemakkelijk voor écht duurzame en lokale energie, want jouw verbruik wordt direct gekoppeld aan een groene energiebron.
  • Een prijs die onder de huidige marktprijzen ligt, omdat afnemer en producent onderling gunstigere prijzen kunnen afspreken.
  • Versterking van de verduurzaming in Nederland, de lokale economie en ontlasting van het energienet, dankzij gelijktijdige energieproductie en -afname.
  • Direct inkopen op de markt, zonder gedoe. Energieleverancier om | nieuwe energie ondersteunt volledig bij de energiehandel, facturatie en afdrachten van overheidsheffingen.
  • Specifiek voor gemeenten geldt dat zij niet langer een dure aanbesteding hoeven te doen.

Energie anno 2022, een markt die op spanning staat

De energiemarkt is in 2022 turbulenter dan ooit. Door de oorlog in Oost-Europa zijn de energieprijzen ontzettend hard gestegen. Onafhankelijk worden met verduurzaming staat daarom nu voorop, maar ook de groei van duurzame energie in Nederland staat onder druk. Ons stroomnet raakt langzaam vol en het komt steeds vaker voor dat er negatieve prijzen worden gehanteerd voor de levering van groene stroom.

We bewegen in Nederland toe van een centraal energiesysteem naar een decentraal energiesysteem, maar er is een grote disbalans op nationaal niveau tussen centrale opwekkers, decentrale opwekkers en lokale afnemers. Vraag en aanbod zijn niet goed en slim genoeg op elkaar afgestemd, maar Zelflevering+ biedt hier een oplossing voor.

Zelflevering+ samenom

Efficiënt energie leveren: een directe koppeling tussen producent en afnemer

Dankzij Zelflevering+ komt om | nieuwe energie tegemoet aan de wens van gemeenten, organisaties en bedrijven om hun energieverbruik volledig te vergroenen met lokale, duurzame en traceerbare energiebronnen. Écht groene energie dus en geen grijze stroom waar een groen label op is geplakt.

om | nieuwe energie faciliteert dit via het energiehandelsplatform ENTRNCE. Dit platform verbindt centrale én lokale groene energiemarkten met elkaar, waardoor energie direct kan worden ingekocht van lokale, duurzame energieprojecten en op de energiemarkt.

Deelnemers aan Zelflevering+ worden ontzorgd door om | nieuwe energie bij de gehele stroominkoop, facturatie en risicobeheersing. Zo kunnen zij direct eenvoudig inkopen op de markt, zonder zelf aan de knoppen te hoeven draaien.

Op dit moment wordt Zelflevering+ al succesvol ingezet bij de Floriade Almere, de gemeente Zaanstad, EnergieWEB (een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Wageningen, Ede en Barneveld) en enkele bedrijven.

Directeur van om | nieuwe energie, André Dippell, over Zelflevering+: “Dit is een eenvoudige manier voor organisaties en bedrijven om hun energie lokaal en duurzaam in te kopen en wij zijn natuurlijk trots dat wij deze propositie samen met ENTRNCE kunnen aanbieden. Door via onze lokale energiecoöperaties direct hun energie in te kopen, hebben deelnemers volledig controle over de prijs en de lokale herkomst van de energie. Zo blijft de winst in de eigen regio en wij ontzorgen bij het gehele proces.

Wil je graag meer weten over Zelflevering+? Op de website van om | nieuwe energie kun je een gratis Whitepaper downloaden met meer informatie of neem direct contact op via zelflevering@samenom.nl of 0222-760 044.

 

om nieuwe energie

 

One Response to Zelflevering+, écht duurzame stroom tegen inkoopprijzen

  • Stroom kost een euro per kWh. in Kropswolde is een Zonnepark van 35 hectare. met bio en natuur. productie is 35 miljoen kWh per jaar. Opbrengst is dan ook 35 miljoen per jaar. productie garantie 30 jaar.
    Opbrengst 1050 miljoen euro met Zonnepark Kropswolde. de Opbrengst is geheim. Wie heeft een berekening vaan Opbrengst Zonneparken???

Geef een reactie