Zonnebotenrace Leeuwarden; impressie van doorzetters voor onze toekomst

Vrijdag zijn we met de redactie en de cameraploeg van Duurzaam Actueel in Leeuwarden geweest: de Zonnebotenrace. Een prachtig duurzaam event, met wereldwijd verdiende aandacht. Wij kregen toegang tot de meest mooie plaatsen om jullie mee te laten genieten van een zeer uitgebreide impressie van deze dag.

De Zonnebootrace

De Zonnebootrace is een evenement voor techneuten, lefgozers, teamspelers en organisatietalenten, die duurzaam met Moeder Aarde om willen gaan. Met boten die middels zonnepanelen energie opwekken, strijden de teams tegen elkaar, om met zo weinig mogelijk waterweerstand de snelste tijden neer te zetten.

Zonneboten bbb

Energy for tomorrow

De Zonnebootrace is een happening gespiegeld aan de World Solar Challenge en ooit geïnitieerd door Nederlands eerste ruimtevaarder Wubbo Ockels. Hij daagde vernuftelingen uit om een drijvende versie te maken die ook in een minder zonnig land als Nederland zou kunnen functioneren. Er zijn veel technologische ontwikkelingen, waardoor de snelste boten nu meer dan 50 km per uur kunnen halen. De deelnemers variëren van 14 tot 80 jaar.

Elfwegentocht

Ook dit is een onderdeel van de Elfwegentocht. De droom van de Friese jeugd wordt van 1 t/m 14 juli 2018 werkelijkheid: in Fryslân reizen dan alle mensen met duurzame vervoermiddelen. Vanaf de provinciegrenzen zullen elektrische auto’s en taxi’s, deelauto’s, groengasbussen, segways, ligfietsen, elektrische boten en andere bijzondere voertuigen het verkeersbeeld bepalen. De Elfwegentocht: twee weken feest zonder een druppel benzine!

Zonnebotenrace a

Onze impressie

Geniet van onze uitgebreide impressie van deze dag. Scrol langs de foto’s hieronder. Met dank aan de organisatie voor de toegang op locatie en A-plek bij de finish.

Foto’s: Duurzaam Actueel©

zonneboten 111
zonneboten 222

zonneboten 333

zonneboten 444

zonneboten 555

zonneboten 666

zonneboten 777

zonneboten 2020

zonneboten 888

zonneboten 999

zonneboten 1010

zonneboten pechvogel

Sportieve pechvogel …

zonneboten 1111

zonneboten 1313

zonneboten 1414

zonneboten 1515

zonneboten 28282

zonneboten 3030

zonneboten 1818

zonneboten 2222

 

 

Geef een reactie