‘Zuyderzon Almere’ gaat voor groene lokale stroom

Ruim 9.000 Almeerse huishoudens van duurzame stroom voorzien

Wel interesse in zonnepanelen, maar niet op uw dak? Dan is er goed nieuws! Er komt een tweede zonneveld op bedrijventerrein De Vaart: ‘Zuyderzon Almere’. Anders dan Zoneiland in Noorderplassen – dat warm water levert – gaat dit nieuwe zonneveld groene stroom opwekken. Ook wordt Zuyderzon groter. Op ongeveer 25 hectare, zo’n beetje 35 voetbalvelden, zal de 100% groene, lokale zonnestroom worden opgewekt die ruim 9.000 huishoudens van duurzame stroom gaat voorzien. Geïnteresseerden kunnen zich op de website inschrijven voor belangstellingsregistratie en worden dan op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De daadwerkelijke inschrijving start 20 mei. Almeerders hebben voorrang tot 1 juli, daarna staat de inschrijving open voor alle Flevolanders. Vanaf vijftig euro kunt u al meedoen!

Zuyderzon Almere

Afbeelding: artist impression Zonnepark Zuyderzon Almere

Zuyderzon Almere: vanaf 50 euro

“Vanaf 50 euro heeft u al een eigen stukje zonnepaneel. Daarmee wordt 100% groene, lokale zonnestroom opgewekt,” legt Johanna Haanstra, voorzitter bij De Groene Reus, uit. “Zo zorgen we voor een gezonde toekomst voor ons en alle generaties na ons. En het is ook nog eens goed voor de portemonnee!”.

Obligaties

De obligaties worden in 7 jaar terugbetaald met een rente tussen de 4 en 7%, afhankelijk van de zon. Mensen kunnen ook overstappen naar De Groene Reus als energieleverancier: stroom uit de eigen achtertuin, dat is toch bijzonder?

Hoe werkt het

Hoe werkt het met de inschrijving? Vanaf nu tot 19 mei is de belangstellingsregistratie voor alle Flevolanders. Vanaf 20 mei opent de inschrijving voor Almeerders en vanaf 1 juli is de inschrijving geopend voor alle inwoners van Flevoland. De inschrijving sluit op 15 september.

Behalve De Groene Reus zijn er meer energiecoöperaties in Flevoland actief. De provincie loopt op dit moment op kop met het opwekken van groene, duurzame energie. Check op de website van het Energieloket Flevoland welke overige energiecoöperaties er in Flevoland actief zijn.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag. Energieloket Flevoland helpt!

Bron: nmfflevoland.nl 

 

Geef een reactie