5 tips voor een milieuvriendelijke werkomgeving

Het wordt steeds belangrijker dat we actie ondernemen voor het verbeteren van het milieu. Zelfs met kleine veranderingen in je dagelijkse leven kun je een hoop doen. Met deze 5 tips kom je een stapje dichterbij een milieubewuste levensstijl.

 

1. Gebruik papier & kantoorartikelen bewust

Met de huidige technologie is het vrijwel overbodig om papier te gebruiken. Wanneer het niet absoluut noodzakelijk is een hardcopy exemplaar te hebben, print het dan gewoon niet. Breng een laptop, ipad of USB-stick mee naar meetings en e-mail belangrijke documenten. Mocht je papier nodig hebben, kies dan voor kringlooppapier met het FSC keurmerk. Zo bespaar je maarliefst 17 bomen per ton papier!

ShopAlike

2. Breng wat groen in het kantoor

Voordat je aan de knoppen gaat zitten om de temperatuur in een ruimte te reguleren, voeg eerst wat planten toe. Deze verlagen namelijk de temperatuur tot wel 10 graden, houden luchtvochtigheid vast én reinigen de lucht. Zo verspil je minder energie aan ventilatoren of airconditioning. Als bonus verbeteren planten ook nog eens de productiviteit.

3. Introduceer afvalscheiding

Zet aparte bakken neer voor papier, plastic/metaal, inktpatronen, batterijen en overig afval. Hierbij is het vooral van belang dat iedereen op het bedrijf op de hoogte is van afvalscheiding zodat het op de juiste manier gebeurt. Een kleine moeite voor een grote impact.

4. Bespaar energie

Wist je dat traditionele TL-buizen tot 4 milligram kwik bevatten? Dit is schadelijk voor ons, de lucht, het water en de bodem. Overstappen naar LED verlichting is daarom een goed idee. Deze zijn kwikvrij, verbruiken 70% minder energie én gaan langer mee dan TL-buizen.

5. Gebruik herbruikbare glazen en mokken

Geen plastic wegwerpbekers of PET flessen meer! Kies voor mokken en glazen en drink kraanwater. Stop daarnaast de vaat pas in de vaatwasser wanneer je het echt niet meer gebruikt: vermijd het gebruik van meerdere glazen of mokken per dag. En zet de vaatwasser pas aan wanneer deze vol is, natuurlijk.

Met deze 5 tips zet je een goede basis voor een milieuvriendelijke werkomgeving. Het belangrijkste is dat je de rest van je vrienden, familie en collega’s ertoe zet samen beter met het milieu om te gaan. Voor meer informatie vind je op ShopAlike een infographic met cijfers en handige tips.

 

One Response to 5 tips voor een milieuvriendelijke werkomgeving

 • installeer Zonnepanelen.
  alleen elektrische lease voor de medewerkers.
  laadpalen op de parkeerplaats, laden terwijl je werkt.
  inductiekoken in de kantine, koken op de zon.
  kantine zonder gas.
  zonnepanelen zijn goedkoop
  produceren schone stroom en geld.
  nooit meer tanken levert veel op.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign