Eerste ID.3 rolt van band in grootste e-fabriek van Europa

Volkswagen heeft vandaag met de productiestart van de ID.3 een nieuwe mijlpaal bereikt in de transformatie naar de elektrische toekomst. Volkswagen is de eerste volumefabrikant die een grote autofabriek voor conventionele auto’s volledig ombouwt naar een productiefaciliteit voor elektrische auto’s. Als de gefaseerde transformatie van de fabriek, die begon in 2018, is voltooid in 2021, is Zwickau de grootste en meest efficiënte fabriek voor elektrische auto’s in Europa.

ID.3

Foto via volkswagen.nl 

* Productiestart mijlpaal in elektrificatie-offensief van Volkswagen
* Zwickau wordt Europa’s grootste en meest efficiënte fabriek voor elektrische auto’s
* Volkswagen ID.3 eerste CO2-neutraal gebouwde auto ter wereld

Allereerste ID.3 is van de band gerold

De allereerste ID.3 is maandag van de band gerold in aanwezigheid van Bondskanselier Dr. Angela Merkel en Group CEO Dr. Herbert Diess. De productiestart van de revolutionaire elektrische auto luidt een nieuw tijdperk in voor Volkswagen. Het model is qua belang voor het merk vergelijkbaar met de introductie van de iconische Kever en Golf. Zwickau wordt de hoofdfabriek voor dit nieuwe tijdperk in de automobielindustrie en ondergaat een gefaseerde conversie – van auto’s met een verbrandingsmotor naar 100% elektrische auto’s.

De productiestart is om verschillende redenen een mijlpaal. De ID.3 is het boegbeeld van de nieuwe toekomst van het merk waarin elektrisch rijden bereikbaar wordt voor iedereen. Een belangrijk element van de elektrische strategie van Volkswagen is het beschikbaar maken van elektrische auto’s in grote aantallen, tegen bereikbare prijzen. De fabriek in Zwickau speelt hierbij een sleutelrol.

Symboolfunctie

De conversie van de fabriek in Zwickau is twee jaar geleden begonnen. Sindsdien zijn de verschillende productieprocessen grondig gemoderniseerd en aangepast voor het nieuwe tijdperk. Met zo’n 1.700 robots, autonome transportsystemen en volledig geautomatiseerde productieprocessen wordt Zwickau het symbool van de grootschalige én klimaatneutrale productie van elektrische auto’s. De transformatie van de fabriek in Zwickau is afgerond in 2021. Het enorme project, dat een investering van 1,2 miljard euro vergt, ligt op schema en als het is afgerond, kan deze fabriek 330.000 elektrische auto’s per jaar produceren.

CO2-neutraal

De ID. Family, de nieuwe generatie elektrische auto’s van Volkswagen, is ontworpen om in de gehele keten volledig CO2-neutraal te zijn. In veel Europese landen is het al mogelijk om op groene stroom te rijden, en de fabriek in Zwickau gaat de ID-modellen CO2-neutraal bouwen. Alle energie van externe leveranciers komt uit hernieuwbare bronnen. De fabriek is uitgerust met de nieuwste technologie om enerzijds zelf energie op te wekken en anderzijds het energieverbruik drastisch te verlagen. Deze benadering vermindert voortdurend de vraag naar energie en water. De emissies van het gehele productieproces die op (nog) onvermijdelijk zijn, worden gecompenseerd door ondersteuning van verschillende klimaatprojecten.

Volkswagen ID.3

De revolutionaire ID.3 komt in de tweede helft van 2020 naar Nederland. Volkswagen viert de introductie van deze elektrische auto met een exclusief en luxe uitvoering: de ID.3 1ST. Speciaal voor snelle beslissers maakte Volkswagen het mogelijk om een productieplaats voor deze limited edition te reserveren. In no-time waren de duizenden voor Nederland beschikbare plekken vergeven. Potentiële kopers kunnen hun interesse echter nog steeds kenbaar maken op de speciale website. De prijzen en specificaties van de ID.3 1ST en de reguliere modellen worden binnenkort bekend gemaakt.

Wie op de hoogte wil blijven van Volkswagen en elektrisch rijden, kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Bron: www.volkswagen.nl

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

 

2 Responses to Eerste ID.3 rolt van band in grootste e-fabriek van Europa

 • 1—VW ID 3 productie elektrische autos
  2—VW Ionity Laadstations
  3—VW Elli elektriciteitsproductie met Zonneparken langs snelwegen.
  VW levert in de keten
  1—de elektrische autos,
  2—de VW Laadstations
  3—de VW elektriciteits productie met Zonneparken langs snelwegen
  een hectare panelen produceert 1 miljoen kWh
  een EV rijdt 6 km per kWh
  6 miljoen km per hectare.
  ik heb zonnepanelen, een laadpaal en EV
  nooit meer tanken
  dat is niet zo moeilijk.

 • Ik gebruik 24 KWh per dag om mijn 200m2, goed geisoleerde huis mee te verwarmen en van warm water te voorzien.

Geef een reactie

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2020 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign