ABN AMRO Energy Transition Fund neemt meerderheidsbelang in OrangeGas

ABN AMRO Energy Transition Fund (“ETF”) is meerderheidsaandeelhouder van OrangeGas geworden. Met deze nieuwe aandeelhouder heeft OrangeGas de ambitie om binnen 5 jaar uitgroeien tot de grootste schone brandstoffen aanbieder van Noord-West Europa. Voor beide partijen komt deze samenwerking op een uitstekend moment. OrangeGas krijgt de mogelijkheid om haar netwerk substantieel uit te breiden en actief te worden in nieuwe landen. Voor ETF is deze investering een mooie aanvulling van haar bestaande portefeuille die op dit moment vooral bestaat uit investeringen in de zonPV- en windenergiemarkten. Meewind en oprichter Marcel Borger blijven aandeelhouder in OrangeGas en ETF en Meewind bieden samen de groeifinanciering aan voor de groei van OrangeGas. Verder is Jeroen Meiberg aandeelhouder geworden en toegetreden als CFO om de directie te versterken. Meiberg was al 5 jaar werkzaam als controller bij OrangeGas.

ABN AMRO Energy Transition Fund

ABN AMRO Energy Transition Fund en OrangeGas

“Met ETF hebben wij een aandeelhouder gevonden die vertrouwen heeft in onze midden en lange termijn visie en hierdoor krijgen wij de middelen om onze ambities te realiseren”, aldus Marcel Borger, oprichter en directeur OrangeGas. Als oprichter blijft Borger aandeelhouder naast ETF, Meewind en Meiberg. “Naast de middelen kijken wij ook naar de directe samenwerking met ETF.” Zegt Borger.

Belangrijke rol voor groengas en waterstof

Frederik Deutman van ETF vult aan “We hebben de afgelopen tijd veel partijen gesproken die bezig zijn om het wagenpark te verduurzamen. Naast de snelle groei van elektrische auto’s zien wij ook een belangrijke rol weggelegd voor groengas als schone brandstof en op langere termijn waterstof. OrangeGas heeft in deze sectoren een mooie positie opgebouwd en wij hebben veel vertrouwen in het team van OrangeGas om de verdere groei in goede banen te leiden.”

Over OrangeGas

OrangeGas heeft nu een netwerk van 123 groengas tankstations in Nederland en Duitsland en zal volgend jaar starten met stations in België en Zweden. In Nederland wil de onderneming groeien richting 100 tankstations en Duitsland naar 150 station en daarmee marktleider worden. Naast groengas/CNG tankstations is OrangeGas ook actief met een snel groeiend netwerk van EV snelladers en ook met grote ambities voor waterstof de komende 5 jaar. Ook heeft OrangeGas haar eigen biogasproductie locaties.

Over ETF

EFT, een 100% dochter van ABN AMRO Bank, investeert risicodragend kapitaal met als doel om, samen met haar partners, de energietransitie te versnellen in Noord-West Europa. ETF heeft verschillende investeringen in bedrijven actief in de energietransitie en bezit daarnaast een portefeuille van zonPV- en windprojecten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Bron: orangegas.nl

   

 

Geef een reactie